Fusió d’intimitat i proximitat al cicle Deprop del Morell

La tercera edició del certamen de teatre en petit format s’estrenarà
 el diumenge 29 de setembre amb ‘Memòria de les oblidades’

24 septiembre 2019 12:40 | Actualizado a 24 septiembre 2019 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Muntatges més intimis i de proximitat. Aquest és el segell d’identitat de la tercera edició Deprop, el cicle de teatre en petit format del Morell. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament que té per objectiu «posar èmfasi en les companyies del territori i en muntatges més íntims i de proximitat, però no per això menys professionals», indica una de les regidores, Mònica Casas.

El tret de sortida del certamen serà aquest diumenge, 29 de setembre, a les 18 hores i al Teatre-Auditori amb Memòria de les oblidades. Es tracta d’un text de Tecla Martorell, interpretat per la coneguda Rosa Andreu, que se situa al final de la Guerra Civil espanyola. Una història de quatre dones jutjades, condemnades i traslladades al Convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó.

La següent proposta, en aquest cas musical, arribarà diumenge 6 d’octubre, també a les 18 hores i al Teatre-Auditori. Ever-Smiling Liberty és una obra basada en Judas Macabeo però en una nova versió, en què es dóna una visió més fresca i actual, inspirada en el gòspel i el jazz.

En aquesta ocasió, les veus de Tànit Bono i Toni Viñals, un trio instrumental i dos cors, tots ells dirigits per David Molina, oferiran un gran espectacle musical.

Els Tornavís Teatre agafaran el relleu divendres 18 d’octubre, a les 21 hores i al Teatre-Auditori, amb La Grada. Un espectacle que parteix d’un text de Glòria Granell, i que planteja una crítica de la societat en la qual vivim, on el culte al cos i els cànons de bellesa imposats són una necessitat, i on la violència de gènere es reprodueix cada dia de milers de formes diferents.

La programació de la tercera edició del cicle continuarà en el marc de la Festa Major d’hivern del Morell, amb dues propostes més. D’una banda, S.A.C. (Servei d’atenció ciutadana), dels components de Clownic Gerard Domènech i Edu Méndez, que presentaran divendres 8 de novembre a les 21 hores i al Teatre-Auditori una selecció dels millors moments de la companyia lligats per un fil argumental.

D’altra banda, dissabte 9 de novembre, a les 12 hores i a la plaça Francesc Macià, arribarà Fili Busters de Mortelo&Manzani. Un espectacle de circ arriscat i molt vistós, en un evident homenatge als temeraris de tota la vida.

Així mateix, el diumenge 24 de novembre a les 18 hores i al Teatre-Auditori, un any més el municipi rebrà una de les propostes programades dins del 15è Festival de Teatre de Titelles de Valls, com a nucli col·laborador de l’esdeveniment.

El punt final a la temporada el posarà la producció de la Sala Trono Al Sostre, una comèdia de Nigel Planer interpretada per Pau Ferran i Oriol Grau. Serà el 30 de novembre a les 21 hores i al Teatre-Auditori, en una divertida proposta que ens traslladarà al moment de la creació de la Capella Sixtina.

Des de l’organització del cicle de teatre esperen «un increment de públic», assenyalen les regidores, ja que encara que aquesta sigui la «temporada petita» del municipi, la programació del cicle Deprop és d’altíssima qualitat i professionalitat.

Comentarios
Multimedia Diari