Gautier Capuçon obre la temporada simfònica de l’OCM al Teatre Tarragona

Consta de sis concerts, entre els quals destaca ‘Star Wars’ coincidint amb l’estrena del IX episodi de la saga

01 noviembre 2019 07:20 | Actualizado a 01 noviembre 2019 08:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Les entrades per a la temporada simfònica de l’OCM s’estan venent a un molt bon ritme, cosa que demostra que el públic tenia moltes ganes d’orquestra al Teatre Tarragona», comentà ahir el director artístic de la formació, en Tomàs Grau, durant la presentació dels nous concerts. Una temporada estable, la setena, que arriba amb noms propis com ara Gautier Capuçon, Paul Lewis, Alexei Volodin i Mark Padmore. Música que vol jugar amb les emocions, les dels mateixos intèrprets, però també les del públic, a qui transportaran des del segle XVIII fins al XXI amb concerts, simfonies, bandes sonores i altres obres orquestrals.

Serà Gautier Capuçon & OCM qui obrirà el teló el pròxim 22 de novembre, «un dels millors violoncel·listes del món», en paraules de Grau. La primera part constarà de les Variacions Rococó, op. 33 de Txaikovski i la segona d’una «gran obra simfònica amb una sorpresa que arribarà des del Cor de Noies de l’Orfeó Català».

Coincidint amb l’estrena de l’episodi IX d’Star Wars interpretaran, al desembre, música tant de la saga com del mateix compositor de la saga, que no és altre que John Williams, però d’altres pel·lícules com ara Harry Potter, E.T., Jurassic Park o Schindler’s List. Aquest és un concert que ja es va fer fa dos anys al Teatre, quan es va estrenar l’episodi VIII, amb un gran èxit de públic i rebuda.

Ja en 2020, al gener, arriba La Pastoral de Beethoven. A la primera part «s’interpretarà un dels concerts més famosos de la història de la música, que és el de Txaikovski, per a piano i orquestra, núm. 1, amb un gran solista com és en Daniel Kharitonov i a la segona part la Pastoral pròpiament dita, la sisena simfonia de Beethoven», explicà el director artístic. Grau també va puntualitzar que en els darrers anys estan tocant totes les simfonies de Beethoven per tal que els tarragonins puguin gaudir-ne. Tot dirigit pel mestre Gábor Takács-Nagy.

El mes de febrer està protagonitzat per Mark Padmore amb qui l’Orquestra Camera Musicae farà la Serenata per a tenor trompa i orquestra, op. 31 de B. Britten. I a la segona part, la Simfonia núm. 5, op. 47 de D. Xostakóvitx.

El 17 d’abril, amb Alexei Volodin al piano, s’iniciarà el repertori amb Brahms, el Concert per a piano i orquestra núm. 2 op. 83. Tanmateix, se celebrarà el 125è aniversari del naixement d’Eduard Toldrà que, com manifestà Grau, «segurament és un dels compositors catalans més importants de la història de la música». I s’acabarà amb El Moldava, d’Smetana. Amb música que parla de la seva pàtria i del riu mostrant els paisatges que troba al seu pas.

La cloenda anirà a càrrec de Paul Lewis i l’OCM, considerat un dels músics més importants de la seva generació. Amb un repertori centrat en Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 2, Si major, op. 19; Concert per a piano i orquestra núm. 3, Do menor, op. 37 i Concert per a piano i orquestra núm. 4, Sol major, op. 58.

Pel que fa a les entrades, Tomàs Grau va voler destacar com a Tarragona la ciutadania podrà gaudir de grans concerts a un preu més reduït que a Barcelona i a prop de casa. Tots valen 25 €, a excepció del d’Star Wars, que en costa 35. També hi ha diferents propostes d’abonaments.

Comentarios
Multimedia Diari