Gent d'arreu omple l'espai de Brickània a Montblanc

El festival, dirigit a col·leccionistes de 'bricks' de Lego, té assegurat l'èxit per consolidar-la en edicions posteriors

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No és aventurat afirmar que Brickània, la nova iniciativa que ha organitzat Montblanc, assolirà ben aviat, després d’aquesta primera edició, la seva consolidació. S’equipara així als certàmens Terrània, Clickània, Safrànica, que la Vila Ducal ha convertit en singulars cites anuals. Ahir, l’antiga església de Sant Francesc va ser l’escenari de Brickània. El programa, però, no es detura i avui l’ampli ventall d’actes atraurà montblanquins, gent de la Conca i de més enllà de la comarca.

L’oferta és tan extensa com atractiva. Es pot gaudir d’una exposició original, adquirir peces de Lego i deixar-se sorprendre per les exhibicions, tallers i xerrades sobre els robots. Els més atrevits tenen un espai on poder fer els seus propis muntatges i deixar anar la imaginació. Aquesta suma d’experiències és el que diferencia un festival d’un mercat, una fira o una exposició.

L’aposta pel món del Lego es deu al fet que en els darrers anys ha augmentat molt el nombre d’aficionats a aquesta joguina (grans i petits), tal com es podia comprovar, ahir dissabte, on famílies senceres no perdien ull de les novetats que s’ofereixen. A la nau central de l’església de Sant Francesc es poden contemplar sis espectaculars diorames als qual cal afegir els quatre instal·lats a la sala Sant Jordi. En destaca la ciutat de Friends, el Port Industrial, el Parc d’Atraccions o l’obligada Ciutat Medieval, entre d’altres magnífiques creacions. Els temes s’inspiren en pel·lícules i en formats clàssics.

El lateral de ponent de la nau central de l’antic temple està ocupat per quatre botigues de venda, força concorregudes. La Carlota, d’onze anys, i el seu germanet Pablo, de vuit anys, acompanyats del pares, amb segona residència a Torredembarra, coneixedors de Clickània, no han dubtat a «tornar a Montblanc per adquirir joguines, ara diferents, per gaudir-les a casa».

A tot això, cal afegir els tallers, demostracions i exhibicions de robòtica, a càrrec de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV; el taller d’introducció a la programació de robots Lego, o la demostració del robot Curiosity, que actualment explora el planeta Mart; exhibició de competició entre robots, concurs de creativitat amb bricks, o l’àrea de jocs, són altres dels atractius.

En el cas dels jocs, les taules són molt concorregudes per la mainada, amb afany de participar. L’Andi, de cinc anys, de Roda de Berà, acompanyat de la seva mare, no parava un moment. La mare assegurava que «el Lego és divertit perquè és molt creatiu». Avui encara hi ha ocasió de gaudir plenament de la programació del festival.

Comentarios
Multimedia Diari