Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Gepec alerta dels riscos de l'ampliació del complex de Basf a Tarragona

La companyia alemanya vol invertir 21 milions d'euros a la planta de fungicides líquids per a l'agricultura sostenible

ACN

Whatsapp
Un dels contenidors de l'empresa Basf al polígon de Tarragona

Un dels contenidors de l'empresa Basf al polígon de Tarragona

La química Basf va aprofitar la presentació de resultats a l'estat espanyol del primer trimestre, al mes de maig, per anunciar una nova inversió a Tarragona. Aquest cop de 21 milions d'euros, destinats a l'ampliació de la planta de fungicides líquids per a l'agricultura sostenible, cosa que suposarà la contractació de 30 nous professionals, segons va informar l'empresa. L'entitat ecologista Gepec demana ara, en un comunicat, "extremar les precaucions i avaluar tots els riscos amb el màxim rigor", a la vegada que exigeix "la millor tecnologia disponible" per realitzar aquesta ampliació. Gepec recorda que la companyia alemanya ja ha tingut problemes "per no valorar riscos ambientals anteriorment".

L'empresa Basf, que té la seva planta industrial a La Canonja, ha sol·licitat autorització ambiental per instal·lar una nova factoria al seu complex. Aquesta es destinaria a ampliar la producció de fungicides en 6.000 tones l'any. Segons Gepec, es tracta d'un "projecte ambiciós" que preveu "canvis molt importants", passant a 45.199 tones l'any de matèries perilloses i generant 34.170 tones de residus perillosos l'any. A més, l'entitat també denuncia un "major ús de la torxa d'incineració de residus" que en principi està destinada a emergències i no com a focus emissor.

Per tot plegat, recorden que el complex es troba a 50 metres de blocs de pisos de la Canonja, a un quilòmetre del barri de Bonavista i a cinc de Tarragona, i a poca distància de les vies de tren. De manera que, en cas d'un accident, "es podria produir una reacció en cadena amb gravíssimes conseqüències", manifesten.

BASF, asseguren, ha tingut ja "problemes per no valorar riscos ambientals anteriorment". Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 15 de febrer de 2008, confirmada pel Tribunal Suprem, va anul·lar una autorització ambiental de l'empresa, en part, per no haver-se avaluat el risc d'un accident amb efecte dominó, segons detalla l'entitat.

"Ja en el passat hem assistit a tramitacions defectuoses en què no s'evaluaven tots els riscos ambientals, o es feia parcialment, o es feia amb una benevolència impròpia d'una administració ambiental que ha de vetllar per la qualitat de vida de tots els ciutadans, i no sols pel compte de resultats de la multinacional química", finalitza Gepec en el seu comunicat.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También