Girona serà la ciutat convidada a la Fira del Vi de Falset

El certamen se celebrarà del 4 al 6 de maig, amb actes en diversos pobles del Priorat. El cartell d’aquesta edició número 23 és obra de la dissenyadora local Maria Sedó

13 febrero 2018 10:33 | Actualizado a 13 febrero 2018 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ja compta amb imatge i cartell per a l’edició que se celebrarà del divendres 4 al diumenge 6 de maig i que torna a comptar amb un estol d’actes en pobles de tota la comarca.  

El certamen es tornarà a caracteritzar per habilitar un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçats als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats per a un públic professional. 

Girona serà la ciutat convidada d’aquesta edició, amb la qual cosa participarà en la fira amb un estand, alhora que s’organitzaran alguns actes tant a Girona com a Falset.

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, assegura que «la Fira del Vi té vocació de fira nacional i és per això que volem donar-nos a conèixer, en major mesura, a tot Catalunya i, molt especialment, a les principals ciutats del país». 

Les enquestes que s’han dut a terme a peu de Fira posen de manifest que al voltant d’un 75% del públic del certamen és català, i principalment de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.

Pel que fa al 20% restant, es tracta de visitants de la resta de l’Estat i d’altres països, entre els quals destaquen França, Alemanya i els Estats Units.

El cartell i la imatge de la Fira són obra de la dissenyadora de Falset Maria Sedó, que ha optat per fer un collage a partir de fotografies tot destacant  el vincle entre el present vitivinícola de la comarca i la seva llarga tradició agrícola.

«No seríem on som ara mateix si no ens haguessin precedit uns pagesos i pageses que van resistir i van seguir fent vi malgrat que semblava que tot els anava en contra i d’aquí que els hagi volgut retre aquest homenatge al cartell de la Fira», afirma Maria Sedó.

L’homenatge és doble, en comptar amb una versió en la qual les protagonistes són dones pageses, i una altra en la qual són homes fent feines al celler. 

La Fira del Vi tornarà a comptar aquest any amb un acte d’homenatge a algunes de les persones i institucions que han estat clau en el salt endavant vitivinícola que ha fet la comarca del Priorat al llarg dels darrers 25 anys. 

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 23a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil wine lover, que és com es defineix els apassionats per la cultura del vi.

A banda dels actes a Falset, hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes), Capçanes (Nit de les garnatxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Poboleda (Vins i música), el Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i la Morera de Montsant (Vidart Priorat).

Comentarios
Multimedia Diari