Glòria i història castellera a Valls

MINUT A MINUT. Les dues colles de la ciutat carreguen el 3 de 9 sense folre, un castell inèdit que avui s'ha vist a la plaça del Blat per partida doble. 

26 octubre 2019 16:30 | Actualizado a 27 octubre 2019 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les colles vallenques han fet una entrada a plaça molt reivindicativa amb la situació del país. La Colla Joves ha mostrat tres pancartes per denunciar la repressió, exigir la dimissió de Miquel Buch, el conseller d’Interior, i una tercera de “Joves antifeixista”.

Després del ball de gegants i de la mulassa, les formacions han alçat el seus pilars de cinc i la plaça ha esclatat al clam “llibertat, presos polítics”. 

Un cop ha acabat “Els Segadors”, la Joves ha tancat pinya del 2de8 sense folre.

Majestuós i amb gran domini, l’han descarregat. Tot i una mica pausat, la Joves s’ha anotat el primer 2de8 sense folre fet a la plaça del Blat. Fins aleshores, només s’havia coronat per part de les dues colles.

En el torn de la Vella, la pressió estava amb els de la camisa rosada. Però aquest s'han sobreposat. 

Ara ha sigut el torn de la Colla Vella. Han afrontat un 4de9 sense folre de postal que l’han hagut de treballar a la descarregada.

Després de fer un peu desmuntat i un intent desmuntat de 3de9sf, la Colla Joves ha optat per fer el 4de9f per calmar els ànims.

La colla Vella ho ha aconseguit. Ha fet història al carregar per primer cop el 3de9 sf (sense folre) un castell inèdit. La segona ronda ha sigut la definitiva i la Vella ha posat la directa. Han apostat per fer el 3de9 sense folre i després d’un peu desmuntat, l’han coronat. Els del Portal Nou s’han endut el primer tres desfolrat de l’història dels castells de l’era moderna.

La Joves hi ha tornat en la tercera ronda amb el 3de9sf però malauradament ha caigut amb l’entrada de la canalla. Tot i que, cal dir que el tenien a tocar i amb unes mides millors que cap altre. La pujada ha sigut lenta per part de l’aixecador que ha anat desgastant el castell. Però, els de la camisa vermella han perseverat sense precedents i han fet una lluita titànica que semblava impossible. Una injustícia.

Però aquesta injustícia s'ha resolt amb un altre èxit sense precedents, quan la Joves tambe ha carregat aquesta bèstia indomable de castell i ha coronat el 3 de 9 sf.

La Colla Vella s’anota a tercera ronda el 2de8 sense folre i ha tancat la ronda de castells amb una tripleta neta. Els del Portal Nou han volgut posar la cirereta a la diada amb el pd8fm i han signat la millor diada de la història dels castells.

Haurien superat per 275 punts, segons la taula de puntuacions del Concurs de Castells, la diada de Minyons del 2016. Un dia històric per Valls i pels seus castellers.

Comentarios
Multimedia Diari