Gràcia podria veure el millor dels de Reus i de la Joves

Els de la camisa avellana volen portar el 3de9f fora de casa per partida doble. Els vermells busquen consolidar els bàsics de nou. El Serrallo vol estrenar el 5de7 a la Canonja.

17 agosto 2019 06:10 | Actualizado a 17 agosto 2019 06:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui arriba una de les diades més esperades per Barcelona, la festa major del barri de Gràcia. Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Reus acompanyats dels amfitrions els Castellers de la Vila de Gràcia completaran un any més una gran jornada castellera.

Els Xiquets de Reus arriben de vacances havent fet dues petites parades de rodatges amb castells de set i gamma alta. Tot i així, busquen agafar l’embranzida i fer la primera tripleta avellana a Gràcia. Els reusencs busquen estrenar el seu primer castell de nou pisos en forma de tres a la vila de Barcelona, el segon de la temporada. Li sumarien el 5de8 i el 2de8 amb folre, castells que ja han descarregat amb anterioritat i que li tenen la mida presa. Firmant així, la millor diada feta mai en aquesta diada.

La Colla Joves de Valls van avui a Gràcia amb ganes de consolidar els castells bàsics de nou i els castells de la gamma alta de vuit. Després del seu gran paper a la Bisbal del Penedès, estrenant la primera tripleta màgica de la temporada, els vermells la podrien tornar a repetir. El pilar de vuit amb folre i manilles per part dels de la camisa vermella haurà d’esperar per a més endavant i li donaran forma de pilar de set amb folre avui a la Vila.

Els Castellers de Vilafranca podrien portar algun gamma extra en forma de 2de9 amb folre i manilles tal com van fer per la Bisbal. Els verds buscarien completar la mateixa actuació junt amb els castells bàsics de nou i el pilar de set amb folre. Tot en funció de les camises que arrosseguin avui a plaça.

Els amfitrions, els Castellers de la Vila de Gràcia volen estrenar el 3de9 amb folre acompanyat del 2de8 amb folre i del 7de8.

La a festa major de la Canonja serà avui l’últim escenari per dues de les colles tarragonines abans de la diada de Sant Magí d’aquest dilluns.

Els Xiquets del Serrallo arriben ambiciosos a una de les dates més importants del seu calendari. Tot i així, tenen una última parada avui a la Canonja on volen estrenar el 5de7, castell que ja l’han fet amb solvència els últims assajos. Entre la seva cartera de castells tenen preparats el 3de7 lleuger amb la mirada posada a pujar-lo un pis més a llarg termini, el 4de7 i els castells de set amb el pilar.

Els del barri mariner arriben pocs dies abans de Sant Magí amb unes baixes importants inesperades que els podrien fer canviar el seu full de ruta de cara a dilluns en estructures com el dos o el cinc. Tot i així, l’assaig d’ahir va acabar de decidir els castells finals que aniran avui.

L’altra colla de la jornada serà la Colla Jove Xiquets de Tarragona que buscarà rodar castells amb la mirada posada a Sant Magí tal com els del Serrallo. Avui voldran seguir treballant estructures amb vista a pujar-los un pis més aquest dilluns. Entre la seva cartera estaria el 3de9 amb folre, el 5de8, el 4de8 amb el pilar i el 2de8 amb folre.

Cornudella podria esdevenir una nova plaça de nou de la mà dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana tenen doblet aquest cap de setmana i diumenge podrien portar el primer 3de9 amb folre vist mai en aquest municipi. La seva principal intenció seria completar novament una tripleta avellana. Tot i així, i com és habitual en la tònica castellera, tot dependrà de la capacitat d’arrossegar les camises necessàries per a assolir aquest objectiu.

Els amfitrions, els Brivalls de Cornudella podrien atacar pel primer 3de7 de la temporada. Castell que el porten treballant amb solvència. L’acompanyarien del 2de6 i del 3de6 amb el pilar. El pilar de cinc arribarà més endavant i apostaran pel pilar de quatre aixecat per sota.

Comentarios
Multimedia Diari