Grups organitzats es dediquen a robar nous de les finques de Constantí

Una furgoneta els deixa al camp, agafen el fruit i el posen en sacs. I quan en tenen una determinada quantitat els recullen a ells i al botí

28 septiembre 2018 18:57 | Actualizado a 29 septiembre 2018 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Grups organitzats han començat a robar nous als camps de conreu del terme de Constantí. És un fenomen que es dona cada any i aquesta temporada ja ha començat amb l’inici de la collida d’aquest producte. Una furgoneta deixa els lladres a la zona, que comencen a recollir aquest fruit. Quan tenen els sacs plens, truquen, torna el vehicle i carrega el botí ràpidament, marxant tots del lloc.

El primer episodi d’aquesta temporada va tenir lloc el passat dimecres. Cap a dos quarts de sis de la tarda, el guarda rural va veure quatre persones que estaven recollint nous en una finca ubicada a la zona del Bassal, propera a la carretera de la Selva del Camp. Un dels lladres feia caure aquest fruit i les altres tres persones les estaven recollint. 

El guarda es va dirigir al lloc i va comprovar que es tractaven de tres ciutadans pakistanesos i una dona espanyola. Allí tenien només el sac que estaven omplint. Però el guarda sabia d’altres anys que segurament els que havien omplert els tenien amagat. Va buscar per l’indret i en va trobar un entre uns matolls, un altre en una caseta, un altre darrera de la bassa, etc. El guarda també va localitzar amagats un total de dotze sacs buits.

Valor:460 euros

En total sis sacs, que pesaven 78 quilos, amb un valor de 460 euros, segons van indicar el propietari, que més tard va presentar denúncia. Al lloc també va acudir una patrulla de la Policia Local per redactar les diligències per un delicte de furt contra els quatre sospitosos, mentre que el guarda rural es va encarregar del decomís del botí, que va ser retornat al seu  propietari. Dos dels imputats són veïns del barri de Torreforta, un del de Campclar i un de Tarragona.

Els lladres van reconèixer davant el guarda que una persona els havia portat fins a l’indret perquè ells no tenen mai vehicle a la zona, per intentar passar més desapercebuts.

Un altre el diumenge

El passat diumenge, els guardes rurals ja van enxampar un altre home robant nous, tot i que en aquest cas actuava sol i no formaria part de cap grup. Cap a dos quarts de dotze, la patrulla va observar un home que tenia una borrassa i donava cops a les nous. Seguidament agafava la borrassa i abocava el seu contingut dins el maleter del vehicle. 

El lladre ja havia aconseguit 56 quilos. La Policia Local li va obrir diligències per un delicte lleu de furt. Es tracta d’un veí del barri tarragoní de la Granja. Cal recordar que fa pràcticament dues setmanes que ha començat la campanya de recollida  d’aquest fruit.

Comentarios
Multimedia Diari