Guarnir els carrers i comerços de Valls de flors

Reportatge. L’edició del Barri en Flor d’aquest any està dedicat a les Festes Decennals de Valls i es podrà veure fins al 2 d’agost

07 julio 2020 07:50 | Actualizado a 11 julio 2020 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La dotzena edició del Barri en Flor de Valls ha tornat a guarnir els carrers i comerços de la ciutat. En aquesta ocasió s’ha proposat, com a novetat, una temàtica: les Festes Decennals. Per aquest motiu, es recomanava als participants que utilitzessin amb les seves decoracions els colors blanc i vermell representatius de la ciutat, i el blau lligat a les Decennals.

«Cada botiga ha fet la seva proposta. Aquest any s’ha fet la decoració sense plàstic però mantenint els colors de la ciutat i de les Decennals», explica Gemma Fabregat de la botiga de joguines Bonifàs ubicada al carrer de la Cort.

Cada establiment ha restaurat mobls, cadires i els hi ha posat flors. «És una manera que la gent passehi faci fotografies i entri a les botigues», diu Fabregat.

Tocant a la plaça del Blat, hi ha l’estanc la Cort que també hi ha participat. «En el nostre cas hem agafat una calaixera gran de menjador la vam pintar i a dins dels calaixos hi ha flors. Està a fora la botiga», remarca Xavier Calvet de l’estanc la Cort. Totes les botigues del carrer de la Cort han fet una idea conjunta però cada una ho ha adaptat a les seves possibilitats. «Altres anys vam decorar conjuntament el carrer, però enguany a través de Whatsapp vam decidir que cadascú ho fes de forma particular», assenyala Calvet.

Un concurs consolidat

En els seus dotze anys d’història, el Barri en Flor, el concurs floral de primavera i benvinguda de l’estiu al Barri Antic, ha aconseguit consolidar-se buscant la complicitat del teixit comercial, de la ciutadania i en moltes edicions també de les escoles.

El jurat el formen representants de l’Ajuntament de Valls, de Comerç de Valls, de l’Associació de Veïns del Barri Antic, una representació del món artístic i aquest any també algun membre de la Fundació Festes Decennals, que valoraren aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició.

El concurs floral que enguany arriba a la 12a edició se celebrarà fins al 2 d’agost 

«Sempre hi havia volgut participar i enguany m’he animat», afirma Maria Montero de la botiga Coses de Marina ubicada al carrer Jaume Huguet –davant del Teatre Principal–. Afegeix que «a la meva instal·lació hi ha moltes flors que pengen de dalt el balcó de la veïna fins baix a la botiga. Estan fetes de bosses de plàstic de la botiga i estan reciclades i també hi ha els maniquís amb flors».

Diferents vallenques i vallencs del centre històric també hi han participat. Per exemple dues veïnes han fet una instal·lació al carrer dels Jueus que anomenen “La Candela dins Valls” fet amb caixes d’arengades de pesques salades i candeles penjant.

Diferents premis

Pel que fa els premis es divideixen en les categories de Balcó Verd i Balcó Creatiu, amb tres premis per a cadascuna de les dues categories: 250 euros per al guanyador i 150 euros i 100 euros per al segon i tercer, respectivament. Per a comerços que decorin els seus aparadors, el concurs està dotat amb un primer premi de 250 euros, 150 per al segon i 100 per al tercer. A més, els comerciants opten a un premi especial de 100 euros per la utilització de material reciclat. També hi ha un premi de 200 euros a la comunitat de veïns o façana guarnida.

Per segon any el concurs s’ha estès a tot Valls i els comerciants de la ciutat han tingut la oportunitat de participar-hi en la categoria de millor carrer o col·lectiu associat, un guardó dotat amb 300 euros per al primer premi, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer.

Comentarios
Multimedia Diari