Guillem Albà fa un curs de pallasso a la circoteca de Valls

Seran dos dies intensos on «cal deixar de banda les pors i les vergonyes, que no serveixen per a res». Paraula de clown

12 enero 2018 12:10 | Actualizado a 12 enero 2018 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

¡Tots aquells que vulguin ser clown estan d’enhorabona. Guillem Albà oferirà el primer curs de pallasso d’aquest 2018 a La Circoteca de Valls.

Es tracta d’un curs intensiu de dos dies per a tots els nivells, els 20 i 21 de gener, tot coincidint en cap de setmana.

Albà és un clown reconegut i un vell conegut de la Cia. Passabarret. És un dels grans valors del pallasso català actual, i un dels artistes del gènere més actius del moment. 

Es tracta d’un ‘workshop’ al centre de creació circense de la capital de l’Alt Camp (ctra. d’Alcover, 8), per on ja han passat professors de l’altura de Pepa Plana, Jango Edwards, Leo Bassi o Mertxe Ochoa, entre d’altres.

Aquest curs intensiu de clown donarà el tret de sortida a les activitats que ofereix La Circoteca durant el primer semestre del 2018

‘Deixar les pors i vergonyes’

En les seves pròpies paraules: «Cal deixar de banda les pors i les vergonyes, que no serveixen per a res. Gaudir aprenent. Descobrir eines que podem aplicar a totes les altres arts i disciplines escèniques. I sí, segurament també a la nostra vida. Al dia a dia. Un recorregut que viatja del pallasso clàssic del nas vermell, a les múltiples formes del clown i la comèdia. 

El missatge és sempre el mateix: les ganes de jugar, de divertir-se. Trobar l’energia, la llibertat i les ganes de menjar-se el món.

Trencar el tòpic que jugar és només cosa de nens. Un viatge de la tècnica a l’emoció. Aconseguir arrencar el riure, gestionar el tempo sobre l’escenari, atrapar l’atenció de la gent. Robar el cor al públic i que tothom s’oblidi per una estona de tot el que passa fora. Que la gent rigui i que s’emocioni. Que marxin cap a casa més feliços i amb més energia per seguir vivint. Aconseguir passar l’emoció per davant de la raó. Jugar. Jugar. Jugar». 

Guillem Albà ha treballat en televisió i ràdio (actualment forma part de l’equip de La Segona Hora de Rac1). I en el teatre, en diferents companyies i projectes (per exemple amb Titzina Teatro o amb Angel Llàcer). L’any 2006 va fundar la seva pròpia companyia, amb la qual ha estrenat 5 espectacles de creació, Sketchofrenia, Flirt, Trau, Marabunta i recentment Pluja. 

Ha guanyat diferents premis com són els Premis del Públic a Fira Tàrrega, de la Mostra d’Igualada, de la Fira de Titelles de Lleida i de la Mostra de Santa Eugénia, i ha estat nominat com a espectacle revelació als Premios Max.

El seu últim espectacle de creació és Pluja. Guillem Albà & Clara Peya, un treball delicat i despullat, on combina el teatre visual amb el moviment; els titelles i la màscara amb la música en directe de Clara Peya, tocant el piano de mitja cua.

Les dates 

L’horari de dissabte serà d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h; diumenge serà d’11 h a 14 h. En total, deu hores lectives. El preu del curs intensiu és de 100 euros. Per inscriure’s cal trucar al 977 600 800 o per correu electrònic a l’adreça circoteca@passabarret.com

Comentarios
Multimedia Diari