Hamburgueses de Chartreuse

Dos carnisssers han inclòs la beguda en ´la menjadeta´ de pollastre

19 mayo 2017 18:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Us imagineu una hamburguesa de Chartreuse verd i groc? Doncs aquesta ha estat la darrera genialitat d’un carnisser i una carnissera tarragonins, que han inclòs la beguda de les festes a una hamburguesa de pollastre. L’han anomenada La Menjadeta i tots aquells que l’han tastada asseguren que «és com menjar Chartreuse», tot i que els inventors apunten que «l’alcohol es crema a l’hora de cuinar-se, ho pot menjar tothom sense perill».

Els creadors en qüestió han estat Maria Moreno, de la Carnisseria Caza del Mercat de Torreforta, i Jorge Martínez, de la Carnisseria Cal Piti de Tarragona, situada al carrer d’Apodaca. Però no només van ser ells els impulsors. Cal destacar també el paper del marit de la Maria i molt amic del Jorge, Josep Maria Medina, que va instar a tots dos a fer una passa endavant i llançar-se a la piscina.

«Tot va sorgir fa un parell de setmanes, quan ens trobàvem a les festes del barri», començava explicant el Jorge Martínez. «Vam acabar de sopar i vam fer un parell de copes de Chartreuse», prosseguia Maria Moreno. «I de sobte, se’ns va il·luminar la bombeta, i vam pensar a fer hamburgueses de pollastre però amb Chartreuse», narrava l’amo de Cal Piti. Al principi els va semblar una bogeria, però va ser aleshores quan el marit de la Maria va aparèixer per insistir i animar-los a tots dos.

«Les coses han anat molt ràpidament», expressava Maria Moreno darrere del mostrador de la seva botiga, al centre del Mercat de Torreforta. «No ens ha donat temps de presentar-ho com cal», explicava Josep Maria Medina, tot i que com apuntava «ens agradaria organitzar un tastet perquè la gent la conegui».

Tot i això, Jorge Martínez exclamava que «ha estat pim-pam, però així és com millor surten les coses». A més, tant ell com el Josep Maria Medina pronunciaven animats que «a partir d’ara ens atrevirem amb qualsevol cosa, sigui del que sigui. Tot és provar».

 

L’elaboració

Sobre l’elaboració de l’hamburguesa, ambdós creadors detallaven que «vam haver de fer diverses proves abans de trobar la definitiva». Tot i que no volen revelar el secret, com és comprensible, Maria Moreno explicava que «el procés és molt senzill. Utilitzem pollastre 100% natural, com el que es troba a la resta d’hamburgueses que venem, i després hi posem Chartreuse verd i groc».

A més, Josep Maria Medina afegia que «si es deixen macerar durant unes hores, el resultat és encara millor».

Quant a la previsió de vendes, els creadors van preferir no mullar-se: «No ho fem per guanyar diners, així que no ens preocupa gaire», sentenciava Jorge Martínez. A més, Josep Maria Medina va voler destacar que «nosaltres som molt tarragonins, les festes de Santa Tecla les sentim molt nostres. Per això aquesta creació ens fa participar de les festes com mai ho havíem fet, des de dins».

Tots aquells que desitgin fer-se amb aquesta nova creació, tenen tres opcions: a la carnisseria de la Maria, anomenada Polleria Caza i situada al Mercat de Torreforta; a la primera carnisseria del Jorge, que porta el nom de Cal Piti i es troba al carrer d’Apodaca, i, per últim, a la segona carnisseria que ha obert el Jorge, anomenada Cal Piti II i situada al carrer Gravina.

El preu de l’hamburguesa per quilo rondarà els 12 euros, és a dir, més o menys el mateix que la resta de varietats d’hamburgueses que es troben a aquestes carnisseries.

Comentarios
Multimedia Diari