Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

'Heroica Tarragona', històries alternatives a l'oci nocturn

Un cicle que enguany arriba a la sisena edició i que inclou 15 propostes del 19 d’abril al 21 de juny. Totes les activitats són gratuïtes

Diari de Tarragona

Whatsapp
La presentació d'Heroica Tarragona. FOTO: DT

La presentació d'Heroica Tarragona. FOTO: DT

Aquesta tarda de dijous s’ha presentat el programa Heroica Tarragona, en el marc del cicle de llegendes i oralitat La ciutat a cau d’orella, coorganitzat entre la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració i participació de la comunitat educativa ILEC Tarragona.

Un cicle que enguany arriba a la sisena edició i que inclou 15 propostes del 19 d’abril al 21 de juny. Totes les activitats són gratuïtes. “Aquesta mesura facilita l’accessibilitat de la població jove a les activitats i equipaments que promouen el desenvolupament i expressió de la persona jove. Volem afavorir especialment la curiositat i la creativitat del i la jove en les propostes que s’exposen. I a la vegada, promoure nous espais i formes de participació a mida”, subratlla la consellera de Joventut, Ivana Martínez.

L’objectiu d’aquest cicle és conèixer aquelles històries que no s’expliquen als llibre. Rumors que corren de boca a orella i que esdevenen un element més del nostre dia a dia, experiències que sobrepassen els límits del temps i l’espai i creixen en l’imaginari col·lectiu coma referents de la ciutat quotidiana.

Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia.

Aquest 2018, especialment prendran protagonisme els herois i les heroïnes, un referent que ens mostren, metafòricament, com som o com volem arribar a ser. Aquests personatges encarnen ideals universals i, alhora, estan lligats al nostre temps. La seva presència va més enllà de la literatura popular i els podem trobar al cinema, a la televisió, al còmic... I també en el nostre dia a dia, si hi parem atenció.

En aquesta sisena edició de La ciutat a cau d’orella se’ns convida a descobrir quina funció tenen els herois i les heroïnes la seva relació amb el nostre passat i el nostre futur. I ho farem acompanyats de personatges heroics que han deixat petjada a la nostra ciutat.

Les activitats del cicle van dirigides a joves de 12 a 30 anys i primordialment es realitzaran a l’Espai Jove Kesse, la Biblioteca Pública i l’Escola de Lletres.

Una alternativa amb continguts culturals

La ciutat a cau d’orella, com a cicle permanent any a any, es constitueix com a una alternativa d’oci i consum amb continguts culturals i artístics de primer nivell, que vinculen els nois i noies al seu entorn i potencien sentiment de pertinença a la ciutat on viuen.

Així mateix, cal destacar que 8 de cada 10 activitats són produïdes pels propis joves, a través de col·lectius i entitats de les quals formen part. “A banda de l’interès que té per si mateix el fet que els joves gestionin els propis interessos, els empeny a participar en el disseny d’un projecte que es planteja objectius habitualment allunyats de la participació: prevenció, promoció d’hàbits saludables i difusió del patrimoni”, remarca la consellera de Joventut.

Així doncs, el projecte conjuga prevenció, oci nocturn, promoció d’hàbits saludables, educació i desenvolupament, lleure educatiu, cohesió social, participació, creativitat i divulgació cultural.

Temas

Comentarios

Lea También