'Heroica Tarragona', històries alternatives a l'oci nocturn

Un cicle que enguany arriba a la sisena edició i que inclou 15 propostes del 19 d’abril al 21 de juny. Totes les activitats són gratuïtes

19 abril 2018 17:47 | Actualizado a 26 abril 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquesta tarda de dijous s’ha presentat el programa Heroica Tarragona, en el marc del cicle de llegendes i oralitat La ciutat a cau d’orella, coorganitzat entre la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració i participació de la comunitat educativa ILEC Tarragona.

Un cicle que enguany arriba a la sisena edició i que inclou 15 propostes del 19 d’abril al 21 de juny. Totes les activitats són gratuïtes. “Aquesta mesura facilita l’accessibilitat de la població jove a les activitats i equipaments que promouen el desenvolupament i expressió de la persona jove. Volem afavorir especialment la curiositat i la creativitat del i la jove en les propostes que s’exposen. I a la vegada, promoure nous espais i formes de participació a mida”, subratlla la consellera de Joventut, Ivana Martínez.

L’objectiu d’aquest cicle és conèixer aquelles històries que no s’expliquen als llibre. Rumors que corren de boca a orella i que esdevenen un element més del nostre dia a dia, experiències que sobrepassen els límits del temps i l’espai i creixen en l’imaginari col·lectiu coma referents de la ciutat quotidiana.

Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia.

Aquest 2018, especialment prendran protagonisme els herois i les heroïnes, un referent que ens mostren, metafòricament, com som o com volem arribar a ser. Aquests personatges encarnen ideals universals i, alhora, estan lligats al nostre temps. La seva presència va més enllà de la literatura popular i els podem trobar al cinema, a la televisió, al còmic... I també en el nostre dia a dia, si hi parem atenció.

En aquesta sisena edició de La ciutat a cau d’orella se’ns convida a descobrir quina funció tenen els herois i les heroïnes la seva relació amb el nostre passat i el nostre futur. I ho farem acompanyats de personatges heroics que han deixat petjada a la nostra ciutat.

Les activitats del cicle van dirigides a joves de 12 a 30 anys i primordialment es realitzaran a l’Espai Jove Kesse, la Biblioteca Pública i l’Escola de Lletres.

Una alternativa amb continguts culturals

La ciutat a cau d’orella, com a cicle permanent any a any, es constitueix com a una alternativa d’oci i consum amb continguts culturals i artístics de primer nivell, que vinculen els nois i noies al seu entorn i potencien sentiment de pertinença a la ciutat on viuen.

Així mateix, cal destacar que 8 de cada 10 activitats són produïdes pels propis joves, a través de col·lectius i entitats de les quals formen part. “A banda de l’interès que té per si mateix el fet que els joves gestionin els propis interessos, els empeny a participar en el disseny d’un projecte que es planteja objectius habitualment allunyats de la participació: prevenció, promoció d’hàbits saludables i difusió del patrimoni”, remarca la consellera de Joventut.

Així doncs, el projecte conjuga prevenció, oci nocturn, promoció d’hàbits saludables, educació i desenvolupament, lleure educatiu, cohesió social, participació, creativitat i divulgació cultural.

Comentarios
Multimedia Diari