Homenatge al compositor tarragoní Xavier Gols, demà dimecres a l’Auditori Diputació

La filla, Mercè Gols, assistirà al certamen i els professors Alba Rosa Forasté, soprano i Jordi Soler, pianista, interpretaran diverses peces

13 marzo 2018 12:13 | Actualizado a 14 marzo 2018 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El XVI concurs de creativitat Xavier Gols que organitza el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona arriba aquest dimecres, 14 de març, a la seva fase final amb un vetllada musical que s’iniciarà a les 18.30 hores a l’Auditori.

A més de les interpretacions de les obres que es presenten a concurs, que han estat compostes pels alumnes, el programa contempla l’actuació de dos professors del centre: Alba Rosa Forasté, soprano, i Jordi Soler, pianista que interpretaran diferents temes del reconegut compositor tarragoní.

Al certamen hi assistirà la filla del músic, Mercè Gols, coincidint amb el 80è aniversari de la mort del seu pare, que dóna nom a un concurs que arriba enguany a la seva setzena edició.

El concurs de creativitat Xavier gols s’organitza amb el suport de l’Associació de Mares i Pares del Conservatori (AMPAC) i s'adreça als alumnes que cursen Aprenentatge Avançat 3r de l'Escola i als alumnes de 3r a 6è de Grau Professional del Conservatori. El certamen reconeix obres de creació pròpia que els joves músics interpreten.

Les composicions poden ser escrites per a un instrument solista o per a una agrupació instrumental. En aquesta edició, es van presentar 27 composicions d’alumnes que realitzen estudis de nivell elemental, i un total de 56 d’estudiants de Grau Professional.

A la fase final de dimecres s’interpretaran les deu millors composicions de les dues categories, escollides prèviament pel jurat del certamen. Els premis es decidiran dimecres mateix i seran per les tres millors obres. Els guanyadors rebran una dotació econòmica per a l’adquisició de material musical.

L’entrada a l’Auditori és gratuïta i l’acte és obert a tot el públic.

Comentarios
Multimedia Diari