I Trobada de Bèsties, i el Drac com a protagonista a la Riera de Gaià

Tot apunt per donar el tret de sortida a la Festa Major 2019

12 julio 2019 08:50 | Actualizado a 12 julio 2019 08:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una de les principals novetats de la Festa Major 2019 de la Riera de Gaià és la I Trobada de Bèsties –s’entén que de foc– que reunirà a la Riera de Gaià bestiari de diferents indrets de Catalunya que tindran com amfitrió el Drac de Santa Margarida de la Riera. Tot començarà dijous que ve quan la mainada s’encarregarà de despertar el Drac i fer-li donar un tomb pel poble. Seguirà uns tallers infantils a càrrec del Drac de Santa Margarida i el Ball de Bastons de la Riera, amb sopar popular a la Placeta.

Al mateix escenari, l’endemà dia 19 tindrà lloc la plantada de les Bèsties, cinc de convidades en total: el Griu d’Artesa de Lleida, La Godra de Caldes de Montbui, el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, l’Espanta-rucs de Sant Jaume dels Domenys i el Carranco Bilandó del Ball de Diables de Cervera Carranquers.Amb la col.laboració d’altres entitatss del poble es faran tallers infantils, i xocolatada inclosa, per donar a conèixer els elements del segucici rierenc.

Tal com explica Eduard Sedó, cap de colla del Drac de Santa Maragarida,“enguany ens iniciem en l’organtizació de les trobades de bèsties gràcies a l’impuls obtingut, després de ser guardonats amb el primer premi al Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida l’any 2018, i de la inestimable col.laboració de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya”.

La trobada donarà peu al Correfoc de Festa Major que es farà a les 22,30h. amb la participació del bestiari indicat, a més del Ball de Diables de Ribes Colla Jove, i el Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera.

El dissabte dia 20, festivitat de la Patrona, tindrà lloc el tradicional Entremès de Santa Margarida i el Drac. Cada any, una nena, en el paper de la santa, ha de vèncer el drac. L’endemà a les 18,30 h sortirà el seguici popular, amb la participació del Drac de Santa Margarida i tots els elements que l’integren, a més a més del Ball de Diables de Vilafranca. De retorn a la plaça Major hi haurà la representació dels Balls Parlats.

El Drac de Santa Margarida va ser construït el 2011 per l’artista de la Serra d’Almos, Joan Miró, i la roba confeccionada per Mercamoda i pintada pels propis membres del Drac.

Tal com recorda Eduard Sedó, l’elevat cost del Drac de Santa Margarida es va poder cobrir,en primer lloc, «per la inversió de la pròpia colla, en temps i diners, pels participants a la campanya “Tu ajudses”, gràcies a l’aportació de la Diputació de Tarragona i a l’Ajuntament de la Riera, a través del bingo de la festa major d’Ardenya», entre d’altres ajudes.

Sedó, una vegada més, ha volgut agrair a tothom que hi va col.laborar, atès que «el resultat ha esdevingut ben reeixit».

Comentarios
Multimedia Diari