Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ikea equiparà amb els seus productes un centre residencial per a infants i adolescents a Valls

El conveni entre la multinacional sueca i la Generalitat beneficiarà més de 300 nens, nenes i joves

ACN

Whatsapp

IKEA i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya han signat aquest divendres un conveni de col·laboració pel que la multinacional sueca del moble equiparà amb els seus productes quatre centres residencials per a infants i adolescents a les quatre ciutats catalanes on hi té presència: Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Valls. Segons Arturo García, director de Sostenibilitat d’IKEA Ibèrica, el projecte, que ha estat batejat com 'El poder de la infància, vol impulsar la integració de nens i nenes que actualment es troben en centres socials locals per generar noves oportunitats "oferint-los un espai que puguin anomenar llar". La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha destacat, al seu torn, que el projecte, que beneficiarà a més de 300 nens i nenes, va en sintonia amb la voluntat del govern de passar dels grans centres on hi viuen els infants protegits per la Generalitat a "petites unitats de convivència" de 8 o 10 joves com a màxim.

L'acte de signatura i presentació de l'acord ha tingut lloc aquest divendres en un dels centres inclosos al conveni, el centre Els Tres Tresors d’AEMA de L’Hospitalet de Llobregat, cooperativa d’iniciativa social per a l’atenció socioeducativa i terapèutica per a nens, joves i les seves famílies, i ha comptat amb la presència de Núria Marín Martínez, alcaldessa de L’Hospitalet, Antonio Martínez, president d’AEMA, Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i, per part d’IKEA, Arturo García, director de Sostenibilitat d’IKEA Ibèrica i Gabriel Ladaria, director adjunt de la botiga d’IKEA Sabadell.

Amb la posada en marxa de l'acord, IKEA ha condicionat en els quatre centres espais pensats especialment per a nens i joves i que puguin anomenar “llar” i s’hi impulsaran activitats i tallers amb el joc com a mitjà d’aprenentatge i d’ajuda al seu desenvolupament físic, emocional i intel·lectual, a més de fomentar l’ocupabilitat d’aquests joves a través d’un pla específic de formació.

Més de cent empleats de les botigues IKEA a Barcelona i del centre logístic de Valls han participat com a voluntaris en el muntatge dels espais i ho faran també en les activitats i els tallers que s’organitzin en aquests centres. Aquesta acció forma part del programa intern 'Quines bones peces' d’IKEA, que inclou qualsevol acció o projecte en el qual els empleats d’IKEA col·laboren com a voluntaris.

La consellera Dolors Bassa ha destacat que el conveni "és un clar exemple de com entre tots els agents públics i privats, ja siguin institucions, entitats, empreses i tots els ciutadans, podem treballar per garantir els drets de la infància al nostre país i millorar les seva qualitat de vida".

De la seva banda, Arturo García, director de Sostenibilitat d’IKEA Ibèrica, ha recordat que a l'estat espanyol hi ha un 34% de nens i nenes en risc d'exclusió i que mentre aquestes xifres no es redueixin Ikea "no es quedarà de braços plegats".

Temas

  • COMARQUES

Lea También