Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Impulsen la rehabilitació de l'església de Santa Maria Assumpta de Capafonts

La Diputació aporta 17.000 euros per a la restauració del temple

Redacció

Whatsapp
L'església parroquial de Santa Maria Assumpta de Capafonts, d'estil neoclàssic, data del segle XVIII. Foto: Cedida

L'església parroquial de Santa Maria Assumpta de Capafonts, d'estil neoclàssic, data del segle XVIII. Foto: Cedida

La Diputació de Tarragona aportarà un total de 17.000 euros per finançar la primera fase de les obres de manteniment i conservació de l’església de Santa Maria Assumpta de Capafonts.

Els treballs de restauració contemplen la reparació de les zones malmeses per les humitats i de les cobertes del temple. A través d’aquest acord, que han signat, d’una banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, i de l’altra, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Balcells, la Diputació té la voluntat de participar en el manteniment i conservació del patrimoni històric de la demarcació.

L’església parroquial de Santa Maria Assumpta de Capafonts data del segle XVIII. És d’estil neoclàssic, de planta de creu llatina, amb tres naus i cúpula. La façana és l’element més remarcable del temple parroquial. Els angles, el rosetó i la fornícula central són de carreus, mentre que la resta de maçoneria. A la fornícula central hi ha la imatge de la Mare de Déu que va ser arrencada als anys 30 i més tard fou retornada al seu lloc. L’altar major és dedicat a l’Assumpció de la Mare de Déu, amb un mural pintat al fresc que ocupa tot el pany de paret de l’absis obra del pintor alcoverenc Laureà Català.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También