Incrementen les mesures de control a la vall del riu Glorieta a Alcover

Han col·locat diferents panells informatius on els visitants veuran si està obert o tancat. El consistori ha modificat l’ordenança on s’inclou la prohibició d’estacionar als camins

28 mayo 2020 18:00 | Actualizado a 28 mayo 2020 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Al paratge de la vall del riu Glorieta sempre hi ha gent. No volem que deixin de venir però sí que compleixin amb tot un seguit de mesures atenent a la necessitat de preservar aquesta zona d’alt valor natural», explica el regidor de Turisme d’Alcover, Josep M. Girona. I és que l’Ajuntament d’Alcover ha incrementat les mesures de control a la vall del riu Glorieta. Han col·locat diferents panells informatius.

Per exemple, un està a l’inici del camí del Remei, entre Miquel Martí i Pol i la carretera de Montral. L’altre està just passada la urbanització del Remei. Al tercer es troba a la tanca de fusta del Remei, i el darrer a la cruïlla entre el camí del Remei i el camí de l’Albiol. «Així els veïns i els turistes també podran saber quan està obert i quan no, el pàrquing de Mas de Forès», comenta el regidor. Des d’aquesta setmana, que l’accés amb vehicles fins al Mas de Forès està obert.

Aquests cartells informatius sónr d’una dimensió considerable i en ells es recorda que la zona a la que s’entra és d’alt risc d’incendi i també que està prohibit estacionar a tot el camí i s’adverteix de l’existència de grua. El pàrquing del Mas de Forès costa cinc euros tot el dia. «Ens podem replantejar augmentar-lo o també donar bosses de brossa perquè la gent que hi vagi ajudi a netejar l’entorn. Els qui hi facin es podria aplicar en alguna bonificació del pàrquing. A més, també donarem pamflets informatius», diu Girona. El consistori ha modificat l’ordenança on s’inclou la prohibició d’estacionar al llarg dels dos camins i s’incrementen les sancions.També s’han pintat ratlles grogues als carrers de la part inferior de la residència El Remei per evitar que aquells que es trobin amb la porta tancada puguin estacionar- hi.

Muntanyes de Prades

Des de l’Ajuntament d’Alcover i 23 municipis més demanen a la Generalitat la declaració de Parc Natural de les Muntanyes de Prades. «Si siguéssim un parc natural ens podriem acollir a diferents subvencions i ajudaria a gestionar millor els nostres boscos i poder fer plans de sostenibilitat de manteniment», remarca l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras. Afegeix que «també tindríem els tècnics forestals que gestionarien aquests boscos i a més a més tindríem una visió més clara d’una economia sostenible que hi hagués producció de pagesos o ramaders».La voluntat és que tots els municipis vagin a la mateixa direcció i parlar amb la Diputació, els Consells Comarcals i la Generalitat. «Una altre acció que farem és fer una moció conjunta per demanar aquest parc natural», afirma Figueras.

Aquesta petició del territori, que comprèn fins a cinc comarques i una superfície global de 36.830 hectàrees, va néixer l’any 2001. Les muntanyes de Prades pertanyen a la serralada Litoral, situades entre l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i les Garrigues.

Comentarios
Multimedia Diari