Indignació a la Canonja per l'onada d'actes vandàlics a masies del terme

Diversos propietaris i masovers s'han trobat les portes d'accés rebentades i les habitacions regirades. Davant l'absència de coses de valor, els autors es dediquen a trencar el mobiliari

19 mayo 2017 23:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Joan Gor fa 15 anys que va decidir invertir en una petita parcel·la a la partida dels Antígons. Els prop de 7.500 metres quadrats de superfície «et permeten tenir arbres fruiters, una mica de recapte i fer de tant en tant algun àpat amb la família i els amics».

Durant aquests anys, admet que li han trencat el pany de la porta una desena de vegades i «en cap d’ella no acabes denunciant perquè no han pres res de valor i tens la seguretat de què no podran fer res si descobreixen qui ha estat». Fa una setmana, va anar a la finca i va trobar la porta mig oberta. Va arrufar el nas i va confirmar les seves sospites: algú havia entrat.

La casa estava tota regirada: armaris oberts, calaixos per terra, roba escampada... «Potser faltava un petit trepant i poca cosa més». Joan Gor va decidir no denunciar-ho i arreglar la porta. No obstant això, aquest dimecres hi van tornar. Aquesta vegada sí que va anar a veure als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Municipal de la Canonja per denunciar un fet que no és aïllat. En qüestió de sis dies, li havien tornat a rebentar la porta i «els veïns de la partida també han passat pel mateix».

La Maria Fernández també gestiona una finca agrícola molt a prop de la que té el Joan Gor. Ella i el seu marit també aprofiten aquest tros de terra per cultivar verdura. La caseta de la finca està arreglada, de forma que es pot cuinar, menjar, rentar-se i fins i tot fer una becaina. «Tot i així, anem a dormir a casa que està a prop i és més còmode», explica.

Diumenge van estar fins a mitja tarda a la seva parcel·la. Tot just al poc de marxar algú li va trencar la porta, li va trencar vidres i va regirar la casa. «Ens ho vam trobar dilluns al matí. No és la primera vegada ni serà l’última. No són robatoris perquè no hi ha res per prendre. Creiem que són actes vandàlics i tenim sospites que hi ha grups de joves que passen per aquests camins i tens la sensació que van a fer mal», reconeix obertament.

Maria Fernández i Joan Gor admeten que anys enrere sí que van patir robatoris. Era l’època on la ferralla tenia molt de valor i desapareixien marcs d’alumini de les finestres, canonades... «Però ara és diferent. Són més bretolades que robatoris», coincideixen a denunciar tots dos, que admeten que no són les úniques víctimes de la Canonja.

Fonts de l’Ajuntament han explicat que són conscients de què hi ha hagut darrerament algun cas de bretolada a les masies (algunes ja dins el terme municipal de Reus), però no hi ha sensació d’onada d’actes vandàlics ni de robatoris a la localitat.

Tot i així, l’alcalde Roc Muñoz ordenarà més presència d’agents per a les zones rurals per augmentar la sensació de seguretat i intentaran treballar amb els Mossos d’Esquadra per descobrir qui està al darrere d’aquestes malifetes registrades en els darrers dies a la partida dels Antígons.

Comentarios
Multimedia Diari