Aturat un tren entre Reus i Riudecanyes amb 40 passatgers afectats

La caiguda d'un arbre a la catenària ha provocat aquesta interrupció ferroviària. Renfe ha habilitat un transport per carretera

18 octubre 2017 15:55 | Actualizado a 18 octubre 2017 18:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La intensa pluja que ha escombrat aquesta tarda per totes les comarques de Tarragona ha deixat la seva marca en diferents pobles i ciutats. 

A falta de conèixer més detalls, el cas més greu ha passat a Tarragona, on un veí ha patit una fractura a la cama per culpa d'un banc que ha sortit volant. Aquest mobiliari, d'una zona comunitària privada del carrer Gasòmetre, ha impactat amb aquest veí, que ha estat traslladat a l'hospital.

A banda del ferit, la resta de danys que ha portat la primera llevantada de la tardor, són tendalls estripats, branques d'arbres trencades, arbres arrencats de socarrel i papers i altres elements de mobiliari desplaçats.

La pluja ha estat generosa, però la intensitat i la brevetat en la que han caigut alguns xafecs estan provocant inundacions en diversos punts de la xarxa viaria, de la xarxa ferroviaria o en monumentos com el Circ Romà de la capital.

A Salou una dona ha resultat ferida després que un arbre hagi caigut damunt d'un autobús. La passatgera ha patit ferides lleus pel trencament del vidre del vehicle. 

D'altra banda, dos arbres han caigut a sobre d'una de les botigues de roba del passeig. El tendal exterior ha quedat totalment aixafat. 

Incidències a la xarxa ferroviària

Una altra de les incidències més greus es troba en la xarxa viària i ferroviària. A banda de carreteres i carrers tallats a  moltes ciutats de la província, s'ha activat el pla autonòmic Ferrocat arrel de problemes en la circulació de trens.

Un dels afectats és el que passa per la línia de Reus cap a Riudecanyes, on un arbre ha caigut damunt la catenària i ha deixat el convoi i 40 passatgers dins els vagons. Aquest tren afectat és de la línia R15. A hores d'ara Renfe ha habilitat un transport per carretera que uneix Reus amb l'estació de Falset-Marçà. 

A banda, també hi ha un altre tren afectat de la línia R13. Està aturat entre el tram La Plana-Picamoixons i Salomó. Renfe també informa de la demora de quasi bé una hora de l'AVE que surt de Barcelona en sentit València. La raó de l'endarreriment són problemes elèctrics, ha dit la companyia.

La caiguda d'un arbre a la catenària talla la línia R15 entre Riudecanyes i Reus. 40 passatgers afectats.

A les Terres de l'Ebre també hi ha afectacions. Els forts xàfecs han inundat la residència de gent gran de Gandesa però no hi ha hagut ferits. Seria l'exemple més destacable, tot i que les inundacions estan repartides per tot el territori.

La pluja ha obligat als usuaris de la residència de Gandesa a refugiar-se en els pisos superiors, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

L'avís s'ha produït quan passaven pocs minuts de les dues del migdia d'aquest dimecres. La residència està situada al número 3 de la carretera de Bot, que també ha quedat tallada en direcció Gandesa. Fins al lloc, s'hi han traslladat tres dotacions, a més d'unitats del SEM i Mossos.

 
Un arbre ha caigut enmig de la Rambla Nova de Tarragona. Imatges cedides per Bea Moreno. 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, que ha advertit de la possibilitats de forts xàfecs, Gandesa ha acumulat 107 litres per metre quadrat fins a les quatre de la tarda. Per la seva banda, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat.

En només 30 minuts s'han acumulat també 22 litres a Ulldemolins, 26 a les Borges Blanques (Lleida), 34 al pantà de Siurana i 23 a Falset, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. 

Diversos arbres han caigut al llarg de l'autopista AP-7 concretament en els punts quilomètrics 244 i 240, entre el Mèdol i la sortida de Tarragona. En plena Rambla Nova o a la zona de Boscos, a la part de Llevant de la ciutat, també hi ha arbres caiguts.

Un exemplar ha caigut sobre uns cables de la llum provocant talls de subministrament. Altres han impactat amb els fanals de la via pública.

Les conseqüències de l'aigua i el vent també han afectat a les teules d'una casa del carrer Deltebre o la pèrgola d'una vivenda del carrer Lleó. 

 
 
Cinema de les Gavarres. Imatges cedides per Edu Sedó

 
La Plaça de la Font a Tarragona. Imatges cedides per Mohamed Harouda

 

Comentarios
Multimedia Diari