Intercanvi de retrets entre Poblet i Junqueras per la imputació del president de la Diputació (àudios)

El president d'ERC creu que "no està bé" que una persona "greument imputada" com Josep Poblet presideixi la Diputació. L'alcalde de Vila-seca li ha respòs

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha valorat de forma molt negativa la reelecció de Josep Poblet com a president de la Diputació de Tarragona. En una entrevista a La Xarxa, el líder republicà ha afirmat que "no està bé" que una persona "greument imputada" com Poblet es posi al capdavant d'una institució tan important. L'alcalde de Vila-Seca està imputat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental en el marc del cas Innova. Junqueras ha reconegut els republicans van exigir a CiU que canviés el seu candidat per un altre que no tingués "ombra de sospita". CiU va decidir pactar finalment amb el PSC.

Junqueras s'ha mostrat irònic quan li han preguntat qui creuria que seria un bon candidat per presidir la Diputació de Barcelona: "espero que ningú ens posi entre l'espasa i la paret per col·locar a una persona greument imputada". El president d'ERC ha explicat que si fos per ell l'acord ja es podria signar "avui mateix" i que, en tot cas, espera que se signi "de forma imminent".

La resposta de Josep Poblet no s'ha fet esperar. El president de la Diputació de Tarragona ha assegurat que respecta les declaracions de Junqueras, però ha manifestat que les "opinions vàlides" són les que es voten en un ple solemne. Poblet ha exposat que els diputats d'ERC han votat amb un "xec en blanc" per la seva investidura. "Els deu semblar bé que jo presideixi la institució", ha dit. De fet, Poblet ha valorat positivament que des d'ERC no s'hagin votat a si mateixos, "que és el signe evident de discrepància en un ple d'investidura". També ha recordat que si no hi ha hagut un pacte amb ERC és perquè "no hi ha hagut cap interès per part d'aquest grup". De tota manera, ha deixat la porta oberta als republicans de cara al futur.

Comentarios
Multimedia Diari