Interior estudiarà cas per cas si cobra als conductors que es van quedar atrapats per anar a veure la neu a Prades

De tota manera, per ara no s'ho planteja

19 mayo 2017 20:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La conselleria d'Interior analitzarà la situació de cada cas dels vora seixanta vehicles que van haver de ser rescatats dissabte quan van quedar atrapats per la neu en una zona de Prades, encara que de moment no es planteja cobrar-los per l'evacuació.

Malgrat que la direcció general de Protecció Civil havia advertit del risc de nevades a cotes baixes i havia recomanat que no se circulés per les zones en les quals hi havia neu, uns seixanta vehicles van haver de ser rescatats dissabte passat en quedar atrapats a la zona de Prades (Baix Camp), especialment a la T-701, que uneix Prades i Cornudella de Montsant.

La majoria dels vehicles que van quedar atrapats no portava cadenes, per la qual cosa no van poder avançar per la carretera quan a la tarda els va sorprendre un nou episodi de neu intensa.

A Catalunya està vigent des de l'any 2009 una taxa, que fins ara tan sols s'ha activat en mitja dotzena de casos, que permet cobrar els rescats en el medi natural causats per una negligència manifesta de la víctima.

En el primer cas en el qual es va aplicar aquesta taxa l'afectat va haver de pagar els 600 euros que va costar remolcar el seu vehicle el 13 de març del 2011, quan intentava creuar un riu en un camí amb senyalització de prohibit el pas i es va veure atrapat per una riuada, cosa que va obligar els Bombers a desplegar un aparatós operatiu d'evacuació.

Comentarios
Multimedia Diari