Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Intervenen en un port italià 122 quilos de cocaïna amagats en un vaixell que havia fet escala a Tarragona

La policia espanyola va tenir coneixement del carregament i en va alertar les autoritats italianes després de precintar la bodega

ACN

Whatsapp
Un agent de la Guàrdia Civil inspeccionant el vaixell al Port de Tarragona. FOTO: ACN

Un agent de la Guàrdia Civil inspeccionant el vaixell al Port de Tarragona. FOTO: ACN

Les autoritats italianes han intervingut al port de Vado Ligure 122 quilos de cocaïna amagats a la bodega d'un vaixell que havia fet escala al Port de Tarragona. El passat dimarts, 18 d'agost, durant l'estada de l'embarcació a la ciutat catalana, les autoritats espanyoles van tenir coneixement que en una de les bodegues podia haver-hi una quantitat de droga que s'hauria carregat al port colombià de Turbo, aprofitant una càrrega de mercaderia legal, bàsicament fruita fresca. La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i Vigilància Duanera, en col·laboració amb els Bombers de la Generalitat, van accedir a l'interior del vaixell, provinent de la República Dominicana, i en van precintar les bodegues.

L'embarcació de bandera italiana efectuava dimarts una descàrrega al moll de la Rioja de diversos contenidors per a la seva distribució, la majoria frigorífics amb mercaderia declarada com fruita fresca originària de Colòmbia, Costa Rica i la República Dominicana. Posteriorment, el vaixell continuava el seu viatge cap al port de Vado Ligure i amb destinació final al port de Civitavecchia, tots dos a Itàlia.

En el marc de les investigacions duaneres que es fan habitualment al Port de Tarragona, es va tenir coneixement que en una de les bodegues del vaixell podria haver-hi una quantitat indeterminada de cocaïna. La substància s'hauria pogut carregar al port colombià de Turbo, aprofitant la càrrega de mercaderia legal.

Tan bon punt el buc va atracar a Tarragona, la Guàrdia Civil, la policia espanyola i Vigilància Duanera s'hi van personar amb l'objectiu de realitzar una inspecció. Les bodegues on previsiblement es trobava la droga estaven tancades hermèticament i s'hi havia introduït nitrogen per evitar l'oxidació de la fruita.

Davant d'aquesta situació, es va requerir la presència dels Bombers de la Generalitat, ja que aquests disposaven d'equips de respiració autònoms de llarga durada en cas que fos necessari accedir als compartiments.

Després de portar a terme una inspecció més minuciosa del vaixell, les autoritats van optar per preservar la càrrega que transportava fins a la seva destinació, precintant les bodegues i comunicant a les autoritats italianes la decisió presa, perquè tan bon l'embarcació arribés al port de destinació es fessin càrrec del final de l'operatiu antidroga.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También