Inversió de 485.000 € en dues escoles de Valls per acabar amb la manca d’espai

Ajuntament i Generalitat signen un conveni per tirar endavant obres d’ampliació a l’Eladi Hons i al Baltasar Segú

21 noviembre 2020 07:00 | Actualizado a 21 noviembre 2020 08:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres que han de permetre importants millores en les instal·lacions de les escoles de primària de Valls Eladi Homs i Baltasar Segú ja són més a prop. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar ahir la capital de l’Alt Camp per signar un conveni de col·laboració amb l’alcaldessa, Dolors Farré, per tal de tirar endavant aquestes actuacions que suposaran una inversió global de 485.000 euros. El departament d’Educació n’aportarà 465.000 i l’Ajuntament la resta, amb l’objectiu de posar al dia aquests dos centres educatius de la ciutat i cobrir les mancances que tenen.

A part d’aquestes millores, Bargalló es va comprometre a fer les inversions necessàries en el futur per tenir el parc educatiu vallenc en les millors condicions possibles.

Les obres contemplen la renovació dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles, deshabitats des de fa temps, per transformar-los en aules per compensar la falta d’espai que pateixen. Amb aquesta reconversió també s’ha previst la millora de l’aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d’un nou sistema de calefacció així com la modernització de les instal·lacions elèctriques, d’aigua i de telecomunicacions. A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais.

En el cas de la Baltasar Segú es farà també una cuina nova, fruit d’una llarga reivindicació. En l’actualitat, el centre no compta amb una que estigui equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant un càtering extern.

La injecció econòmica que es desprèn del conveni permetrà fer «notables millores en dues escoles que necessitaven aquesta inversió pública», va explicar Bargalló.

El conseller va mostrar la voluntat de mantenir aquesta sintonia amb l’Ajuntament de cara al futur per a seguir fent inversions conjuntes a la ciutat. «El parc educatiu de Valls ha d’estar sempre en les màximes condicions possibles, amb les inversions necessàries i aquest és el compromís que hem formalitzat amb la signatura del conveni», va manifestar Bargalló.

Amb la rúbrica d’ahir, a més, «acabem amb una discussió llarguíssima entre el departament i l’Ajuntament sobre petits serrells econòmics d’intervenció entre una administració i l’altra», va dir el conseller. «Això ens permet poder parlar de futur i ho hem de fer amb plena coresponsabilitat», va afegir.

«Hem de ser conscients que les obres a les escoles són necessàries perquè són edificis que es fan servir més que les cases. Si pensem en millorar els habitatges, en les escoles encara més», va concloure el conseller.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va qualificar el d’ahir com «un dia important en què podrem tirar endavant unes obres necessàries per posar les dues escoles en condicions».

Un cop signat el conveni, el conseller i l’alcaldessa van visitar els dos centres educatius per veure in situ les mancances que tenen.

Comentarios
Multimedia Diari