Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Investigadors de la URV identifiquen dos fàrmacs que inhibeixen la replicació de la Covid-19

Es tracta d'un medicament d'ús humà i un altre d'ús veterinari

ACN

Whatsapp
Investigadors de la URV identifiquen dos fàrmacs antiinflamatoris que inhibeixen la replicació de la Covid-19. Foto: DT

Investigadors de la URV identifiquen dos fàrmacs antiinflamatoris que inhibeixen la replicació de la Covid-19. Foto: DT

Un estudi del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili ha demostrat que un antiinflamatori d'ús humà i un d'ús veterinari inhibeixen un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la Covid-19. Es tracta del celecoxib i el carprofen, respectivament. Pels científics, trobar fàrmacs que puguin inhibir la infecció causada pel coronavirus és un pas essencial mentre s'espera la vacuna que pugui frenar-ne definitivament l'expansió. Els resultats del treball han estat validats per la iniciativa Covid Moonshot i s'han publicat a la revista International Journal of Molecular Sciences.

L’objectiu de l'estudi ha estat analitzar tècniques computacionals per predir si 6.466 fàrmacs autoritzats per diverses agències de medicaments tant per a ús humà com veterinari podien utilitzar-se per inhibir l'enzim M-pro, la proteasa principal del virus. Tot i no tractar-se d'inhibidors molt potents, l'estudi indica que aquests dos medicaments es poden utilitzar com a punt de partida per dissenyar-ne de derivats encara més potents.

Temas

Comentarios

Lea También