Jaume Casas: 'Aquesta és la legislatura de la piscina'

Una de les prioritats de l’alcalde de la Riera de Gaià, assegura, és dotar el poble d’una nova biblioteca i ubicar-la en un espai més adient del Casal

12 julio 2019 15:10 | Actualizado a 12 julio 2019 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Què el va fer canviar d’opinió per tornar a presentar-se?
Com molt bé sap, en l’entrevista que em va fer a l’any passat per aquestes dates, la meva decisió era donar pas a persones més joves que prenguessin el relleu. Pero va ser gent nova, jove, que em va convèncer a encapçalar Tots Fem Riera, per ajudar-los a treballar pel nostre poble, comptant amb la meva experiència. Són joves sense militància política als que tan sols els mou el desig d’aportar noves idees i encarar nous reptes per a la comunitat.

Com paeix això de ser l’alcalde més veterà de les comarques de Tarragona, amb la perspectiva d’assolir els 40 anys?
Sé que això es així. Però no hi penso. És una cosa circumstancial, secundària, i l’únic que tinc en ment és gestionar la vida municipal amb la mateixa il·lusió de sempre, amb el major nombre d’encerts possibles, sabedor que, com tothom, puc continuar cometent equivocacions.

Vostè es va quedar amb quatre regidors i les altres forces en sumen cinc. Com ho porta això de no haver aconseguit, per primera vegada, la majoria absoluta i haver de pactar?
S’accepta com una opció més dins del joc democràtic. El pacte amb José Carmona, l’únic regidor del PSC, ens dona aquesta estabilitat. Convindrà amb mi que de pactes s’en veuen de totos colors. Pactar amb ell ha estat cosa fàcil; el conec de fa anys i sé de la seva implicació i bona disponiblitat per treballar plegats i assolir el major nombre d’objectius possibles dels que ens hem proposat. Agaïm la confiança que ens han dipositat els electors i procurarem no defraudar-los. Carmona és el responsable de Serveis Municipals i Manteniment, Obres i Ocupació.

Sobre possibles errades, la lentitud en les obres dels carrers Fondo i Sant Pau n’és una?
Un cúmul de circumstàncies han provocat aquest alentiment. S’ha procedit a la substitució del calvegueram, nous casquets a les escomeses de la xarxa d’aigües i la col·locació d’aixetes de pas per tal de fraccionar els talls del subministrament en cas d’alguna avaria. El problema rau principalment en el fet que per tres vegades s’ha hagut de fer comanda de la rigola que marca la calçada, de les voreres, ja que la pedrera enviava el material diferent al de les característiques de la comanda.

Sap que hi ha gent enfadada?
Evidentment. Assumeixo la part de responsabilitat que em pertoca i els demano perdó per tantes molèsties. També he de dir que aquesta obra està continuament supervisada pels tècnics de la Diputació de Tarragona, que en fan el seguiment. Si més no, cal recordar que el període d’execució de les obres-van començar a finals de febrer-es de sis mesos i, per tant, el termini és a l’agost.

Quan es farà el tram del carrer Major a la Plaça?
Precisament per evitar inconvenients com els que s’han produït, vista l’experiència, deixarem passar l’estiu i la diada de Santa Creu, que és al 14 de setembre i l’obra esa farà per trams.

Dotar de piscina la Riera és quasi una llegenda urbana. Ara va de veres?
Es va remenar molt anys enrere. És una possibilitat que va quedar aparcada perque enteníem que hi havia altres i notòries prioritats. Ara és el moment i la construirem a la zona esportiva. S’estan fent números, busquem el finançament i s’estudien les característiques que ha de tenir l’equipament. La nostra intenció és que hom s’hi pugui remullar el 2020.

Algun altre projecte destacable?
Dotar el poble d’una nova biblioteca, i ubicar-la en un espai més adient del que ocupa ara al Casal Rierenc. Tenim diverses ofertes que caldrà sospesar i decantar-nos per l’opció més avantatjosa i funcional. I estem habilitant la segona planta de les Monges, edifici de propietat municipal, per reunir allí, en un sol espai, l’arxiu municipal que es troba dispers entre l’Ajuntament i les Escoles Velles. D’altra banda, volem potenciar la feina de la brigada municipal per intensificar la neteja viària, els parcs i jardins.

Comentarios
Multimedia Diari