Jaume Queralt pinta un mural a l'ermita de Sant Antoni d'Alforja

L'artista il·lustra en una pintura de grans dimensions 'Els miracles de sant Antoni de Pàdua', una creació que coincideix amb diverses obres de millora a l'interior del temple

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pintor Jaume Queralt, veí d’Alforja, ha creat un mural de grans dimensions a l’ermita de Sant Antoni del municipi, una pintura a l’oli que representa Els miracles de sant Antoni de Pàdua.

«He utilitzat olis i també esprais, a més de la tècnica del collage», explica l’artista, qui confessa que els treballs de creació del mural els ha realitzat en aproximadament una setmana.

«Entre altres, he il·lustrat el miracle de sant Antoni predicant als peixos i també l’energia espiritual del sant», explica Jaume Queralt. La inauguració del mural tindrà lloc demà a partir de les 11 del matí, hora en què se celebrarà la missa en honor a sant Antoni i després es beneiran els animals.

La creació del mural coincideix amb la restauració de l’ermita de Sant Antoni, ja que segons indica l’alcalde del municipi, Joan Josep García, «durant més de cinquanta anys no s’hi havia fet cap reforma». La millora del temple ha consistit a renovar les parets internes de l’edifici i pintar-les, una intervenció que ha millorat l’ermita.

Per finançar els treballs, l’Ajuntament d’Alforja, va celebrar l’any passat una rifa per sortejar un quadre del mateix Jaume Queralt (Llum de tarda a Sant Antoni). Es van vendre una bona part de les butlletes impreses, i els diners recaptats s’han destinat a la restauració, que ha tingut un cost de 12.000 euros.

Amb la finalització del mural a l’ermita de Sant Antoni, l’artista d’Alforja conclou un treball artístic que inicià durant el 2014, i que inclogué un quadre de grans dimensions sobre Sant Jordi a l’església de Sant Miquel i un altre mural a l’ermita de Puigcerver, on representà un eccehomo.

En aquest sentit, l’alcalde d’Alforja destaca que aquesta aportació no és més que el començament d’una sèrie de petjades que l’artista vol deixar al municipi.

«El que volem des de l’Ajuntament és promocionar el municipi a través d’un dels seus veïns més il·lustres, ja que la figura de Jaume Queralt s’expandeix a escala mundial», afirma. De fet, una de les properes exposicions que realitzarà l’artista durant aquest any serà a Dubai.

 

Obertura al públic

Per aquesta raó, el consistori confia a tenir a la primavera editada una guia on s’expliqui la història de l’església i de les dues ermites, i on també es faci referència a les obres creades per Jaume Queralt en cadascun dels temples. «L’objectiu és que les persones que visiten Alforja puguin també veure aquestes obres d’art», conclou l’alcalde del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari