Jordi Gasque, accèssit al millor jove artesà alimentari innovador

El flequer de Nulles és reconegut amb l'accèsit per la seva tasca al Forn de Nulles, on ha creat productes innovadors com el pa de calçot

01 diciembre 2020 12:22 | Actualizado a 01 diciembre 2020 12:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha concedit el Premi i l'accèssit al millor jove artesà alimentari innovador, en la seva convocatòria de l'any 2020, al formatger Jordi Domènech Navarra, i al flequer Jordi Gasque Brusco, respectivament.

Gasque és un flequer de Nulles. És un forner de 1a generació. Fa 10 anys, en un moment en què no tenia feina, ni cap experiència professional com a flequer, juntament amb la seva dona, Loli, es van fer càrrec del Forn de Nulles, on el seu antic propietari, en Pere, a punt de jubilar-se, li va ensenyar l’ofici de forner. A base de formació i experiència adquirits al llarg d’aquests anys, ha anat introduint nous productes i varietats, fins i tot fent creacions innovadores i sorprenents com el Pa de Calçot o el Croissant de Calçot, que han tingut una molt bona acceptació no només en la localitat de Nulles mateixa, sinó dins de la comarca.

El DARP va crear l'any 2003 el Premi al millor jove artesà alimentari innovador per tal de guardonar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. La dotació del Premi és de 3.000,00 euros, amb un accèssit de 1.000,00 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

El premi ha estat atorgat a Jordi Domènech, formatger d'Olot que, amb el seu germà, es va fer càrec l'any 2016 del negoci familiar Mas Claperol, d’elaboració de productes làctics artesans iniciat als anys 80, i van apostar per l’elaboració de productes ecològics, i de qualitat.

Comentarios
Multimedia Diari