Jornada d’Innovació i Recerca del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona

Dimarts es van entregar els diversos reconeixements. En aquesta edició s'han presentat 187 treballs i més de 240 inscrits.

15 diciembre 2017 10:35 | Actualizado a 15 diciembre 2017 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dimarts 12 de desembre, s’ha celebrat la tercera Jornada d’Innovació i recerca, que enguany porta per lema “Apostem per la recerca”, té per objectiu difondre i donar suport a la innovació i recerca infermera en el nostre territori.

Pretén ser un espai per compartir, donar a conèixer i facilitar la recerca entre els col·legiats i/o estudiants d’infermeria.  Una oportunitat per poder exposar els seus treballs i projectes de recerca.

En aquesta Jornada a part de premiar els millors treballs de recerca ja realitzats, el Col·legi dóna ajudes i beques per poder posar en marxa projectes d’investigació. No hem d’oblidar que un dels objectius principals de les infermeres és proporcionar cures de qualitat i basades en l’evidència científica generada mitjançant la recerca.

Per tant, aquest espai ens permet donar visibilitat a la recerca infermera de qualitat i avançar en els aspectes professionalitzadors de la nostra disciplina.

També es fa un reconeixement a l’alumne amb el millor expedient acadèmic del curs 2016-2017, el qual consisteix en un any de col·legiació gratuïta. Per altra banda, el 0,7% del pressupost del Col·legi es destina a algun/s Projecte/s d’ajuda social i humanitària.

En aquesta Jornada s’han presentat 187 treballs i ha comptat amb més de 240 inscrits. Fet que mostra el gran interès i iniciativa per la recerca. Entre tots s’han acceptat 43 treballs en format pòsters, 18 treballs de recerca, 8 projectes de recerca i 8 treballs fi de grau d’estudiants.

El comitè organitzador i científic, integrat pels membres de la Junta de Govern, ha realitzat un rigorós procés d’avaluació dels treballs, on cada un dels membres ha valorat tant la forma com el contingut dels treballs. Atorgant una puntuació determinada a cada un dels apartats del treball (títol, introducció, objectius, metodologia i conclusions/discussió).

A banda de la presentació dels treballs i l’entrega dels premis corresponents, aquest any hem tingut el privilegi de comptar per a la conferència inaugural, “Recerca infermera i terminologia ATIC” amb la doctora Eulalia Juvé i Udina. Adjunta d’hospitals a la direcció de cures de d’Institut Català de la Salut. Membre de la Junta del Consell Internacional d’Infermeria.

Aquets són els premis atorgats:

MILLOR EXPEDIENT ACADÈMIC: Premi al Millor expedient acadèmic (any de col·legiació gratuït i itinerari formatiu gentilesa de Salusplay)  Grau d’infermeria del curs 2016-17, segons les dades facilitades per la URV és atorgat a SANDRA  LLEONART  BRUSELL.

PREMI MILLOR TREBALL ESTUDIANTS INFERMERIA: Títol: TRANSFERÈNCIA DE PACIENTS EN L'ÀMBIT URGENT I EMERGENT. Autors: RUTH TORTOSA ALTED

POSTERS

Primer premi (200 euros)

  • Títol: Avaluació del control sobre l’abordatge del pacient diabètic en el servei d’urgències en un hospital d’aguts
  • Autors: Cristina Rodríguez Jiménez, Albert Aguilar Marine, Isabel Tirado Ortiz, Xavier Teixido Huertas, Mireia Cramp Vinaixa
Segon premi (100 euros)

  • Títol: Ruido: Patología no tratada en urgències
  • Autors: Alicia Padilla Sánchez, Anna Baules Borrull, Maria Teresa Romero Guerrero, Maria Jesús Sevillano Rodríguez, Josep-Oriol Casaonovas Marsal.
Tercer premi (diploma acreditatiu)

  • Títol: Triatge avançat en el dolor toràcic no traumàtic
  • Autors: Judit Ginovart Miralles
TREBALLS RECERCA

Primer premi (600 euros)

  • Títol: Validació i propietats psicomètriques de la versió al castellà de la Cultural Competence Assessment
  • Autors: Laia Raigal Aran, Angel Belzunegui Eraso, Carme Ferré Grau, Rosa Rifà Ros, Carme Berbis Morelló, Anna Ollé Gilabert

Segon premi (400 euros)

  • Títol: Aplicabilitat de la Valoració d'infermeria en la identificació de factors de risc de deliri en la persona d’edat avançada hospitalitzada
  • Autors: Maria Elena Solà Miravete
PROJECTES DE RECERCA

Beca al millor projecte (800 euros): Títol: Avaluació de l’efectivitat d’un model d’atenció integrada a persones en problemes crònics de salut: Salut+Social. Autors: Ester Gavalda Espelta, Begonya Tomas Navarro, Maria Teresa Irigoyen Garcia, Nuria Brunet Reverte, Montserrat Escribà Aguilà

Comentarios
Multimedia Diari