Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Josep Bofarull, proclamat Santjoaner 2017 de Valls: ‘És un reconeixement personal’

Mossèn de la Parròquia de Sant Joan Baptista. Va estar durant 10 anys a Valls i aquests darrers 5 anys han estat plens de bones realitzacions. Bofarull continuarà exercint de mossèn a tres parròquies del Baix Camp:  Maspujols, Riudecols i les Irles

Alba Tudó

Whatsapp
Josep Bofarull, proclamat Santjoaner 2017. Foto: Cedida

Josep Bofarull, proclamat Santjoaner 2017. Foto: Cedida

- Què significa per a vostè el reconeixement de ser proclamat el Santjoaner de les festes de 2017?
- És el reconeixement no només d’unes atencions meves personals o d’un acolliment receptiu de peticions fetes en relació a la Festa Major de Sant Joan, sinó d’una manera concreta, oberta i inclusiva que té la Parròquia de Sant Joan de fer-se present i de ser activa en la ciutat. Des de l’inici, des de fa més de nou segles, poble i parròquia comparteixen el patronatge de Sant Joan, fan festa gran i des de sempre la parròquia ha fet aportacions positives a la vida ciutadana en totes les etapes històriques i en tots els diversos avatars humans.

-Li fan aquest reconeixement per tota la trajectòria festiva i en tots els aspectes del seguici cerimonial i la festa.
- El reconeixement el personalitzen, però en consonància amb el que abans deia, jo em faré acompanyar pels membres del Consell Parroquial que puguin. Els actes que queden més subratllats són el Cant de la pregària de Completes el dia 23 de juny, a les 10 de la nit, ja que la Festa Major comença no ‘després de Completes’, sinó ‘sortint de Completes’. I la celebració solemne de l’eucaristia de les 11 del dia 24 de juny, diada de Sant Joan.

- Sempre ha fet ajustaments d’horaris dels oficis per facilitar les balladetes i els castells, o la ritualitat de les campanes.
- No hi ha cap problema de coordinar horaris, ja que això expressa la valoració que fem uns i altres de tots els actes, sobretot els que constitueixen la identitat permanent i més important de la Festa Major de Sant Joan. Aquesta fidelitat no és només un ritual extern, sinó una valoració positiva amb vigència actual dels motius de fons que tenen els vallencs d’ahir i d’avui per fer una festa gran, que consolidi la convivència, la tolerància, l’obertura d’esperit, la fe en el futur.

- A proposta de la comissió del ritual, l’Ajuntament li lliurarà la bandera que durà en l’anada i tornada i en la presidència del Tomb del poble on tornarà a participar després d’anys de no fer-ho.
- Sí, portaré la bandera quan pertoca segons el protocol, però ho compartiré amb els membres del Consell Parroquial, ja que el reconeixement és a la parròquia pel servei que fa a la ciutat, en molts aspectes de les seves activitats ordinàries.

Temas

Comentarios

Lea También