Josepa Figueras: 'arreglar el camí d’accés a les codinetes és prioritari'

L’alcaldessa de la Nou de Gaià parla dels projectes del municipi i de la Festa Major de Santa Maria Magdalena, on enguany torna el teatre i també la llonganissada

18 julio 2019 19:00 | Actualizado a 19 julio 2019 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Josepa Figueras és la nova alcaldessa de la Nou de Gaià, amb majoria absoluta, en guanyar les eleccions la candidatura de JxCat, per encapçalava. Just inicar el mandat es troba damunt la festa major de Santa Magdalena.

Arribar a l’alcaldia i fer festa...
Bé, és un dir. Hi ha molta feina però la festa major també forma part de l’activitat municipal. Tot i la brevetat del temps, la regidoria de Festes ha completat el programa per tal de viure uns dies d’esbarjo, espectacles i convivència en família, amics i convilatans.

Quines novetats hi ha?
Volem engegar una iniciativa que esperem tingui bona acollida. Proposem guarnir els carrers amb plantes i flors els dies de festa major. Per altra banda, incorporem enguany la sessió de teatre, que anirà a càrrec del grup local 9 Teatre, amb la repreentació de l’obra d’Oscar Wilde, La importància de ser Frank. Tambés és novedós el trasllat de la llonganissada popular de la festa de les Neus del 5 d’agost, a aquesta festa major. I en materia d’esport, organtizem la 1a Bicicletada Familiar.

Ja que ha esmentat la Verge de les Neus, la seva escultura malmesa serà restituïda?
Evidentment. L’anterior govern ja va iniciar els tràmits a fi i efecte que la companyia asseguradora fes el peritatge favorable quant a la despesa per la col·locació d’una imatge de les Neus, que presidia la plaça del Centenari i que podrà ser encarregada a l’escultor.

Què l’ha animat a presentar-se?
Primer, l’estima i sentit de pertinença al poble de la Nou i la inquietud de treballar pel municipi, en uns moments que disposo de major disponibilitat. La Casa de la Vila no és pas nova per a mí, ja que vaig ser regidora de Cultura durant la legislatura 2007-2011. Amb tot, he de reconèixer que les responsabilitats ara són majors i més complexes.

En l’àmbit municipal, quines són les prioritats més immediates?
L’arranjament del camí d’accés a l’Escola les Codinetes, per seguretat viària i la dels escolars. Cal negociar-ho ja que aquest accés és propietat de la Cooperativa. Per altra banda s’ha d’intentar rendibilitzr al màxim el patrimoni immobiliari de titularitat pública, evitar la seva degradació i donar-li els usos corresponents.

Comentarios
Multimedia Diari