Jove i Vella completen un cap de setmana rodó a l’Arboç

Els liles repeteixen el 5de9 folrat i el pilar emmanillat i els rosats el 4de9 amb folre i pilar 

27 agosto 2018 08:10 | Actualizado a 29 agosto 2018 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de la gran diada viscuda la tarda de dissabte a la plaça de la Vila del Catllar, on es van poder veure fins a vuit construccions de gamma extra entre les quals destaquen el primer 4de9 amb folre i pilar completat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que es troba en un moment de forma immillorable, i el primer 4de9 sense folre de l’any de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el primer també que es veu en l’era moderna dels castells en aquesta població; la diada de l’Arboç del Penedès centrava les mirades del món casteller en un espai de temps inferior a les dotze hores. Els protagonistes: les tres mateixes formacions del dia anterior a les quals se sumaven els Minyons de l’Arboç, formació local. 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, eufòrica per la gran diada del Catllar tot i l’ensopegada amb el 5de9 amb folre, encetava la seva visita a la població penedesenca amb el segon atac del cap de setmana al 4de9 amb folre i pilar. El castell compost va pujar obert de mides des de bon principi i l’estructura del quatre exterior va començar a treballar molt abans de l’aleta. Mentre l’espadat es construïa a l’interior i el quatre descendia, els problemes es van fer més evidents, sobretot als pisos inferiors de l’estructura.

Un gran folre va aconseguir apuntalar el temps suficient als terços del castell fins a deixar el pilar sol, un espadat que es va treballar fins a l’extenuació per poder-se completar. Els rosats van demostrar la confiança que tenen amb aquesta estructura i de retruc, van seguir demostrant perquè es troben en el millor estat de forma de la seva història.

A la segona ronda, els d’Albert Martínez optaven pel 4de9 amb folre. En aquesta ocasió, el castell va pujar millor, tot i tancar-se una mica als pisos superiors amb la sortida de la canalla. Els vallencs van optar pel 9de8 per tancar les rondes de castells. L’estructura va mostrar-se molt sòlida i fa pensar en la possibilitat real de pujar-la un pis més. A la ronda de pilars, la Colla Vella va descarregar un bon pilar de 7 folrat.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona arrodonia un cap de setmana simplement espectacular. Mentre dissabte es refeia, i de quina manera, d’una diada de Sant Magí no desitjada, a l’Arboç es reafirmava, completant la millor diada vista aquest diumenge casteller. Els liles obrien plaça amb un nou 9de8, castell que dominen a la perfecció i que completen, aparentment, gairebé sense despentinar-se.

El d’ahir diumenge no va ser una excepció, amb una execució gairebé perfecta que els podria fer somiar en pujar-lo un pis més, sense presses. El sisè d’enguany.

A la segona ronda, els d’Aleix Bordas atacaven el segon 5de9 amb folre de la setmana. La ‘supercatedral’ va pujar a molt bon ritme fet que va permetre que es carregués amb força comoditat. Amb les dues aletes, la banda del dos va enganxar-se al rengle central als pisos superiors, que van haver de lluitar per defensar la seva posició amb la sortida dels més petits.

Per tancar les rondes de castells, els tarragonins van optar per aparcar un possible intent al 2de9 amb folre i manilles, decisió presa probablement per la durada de la diada, i van atacar el 3de9 amb folre. El tres folrat va pujar molt serè i a molt bon ritme i es va coronar amb comoditat. El castellers van mantenir la posició també a la descarregada, demostrant el domini dels liles en aquest castell, obrint de nou les portes al castell de 10 pisos.

A la ronda de pilars, la Jove va tornar a demostrar que, molt probablement, gaudeix del millor espadat dels que hi han actualment al món casteller, completant el tercer pilar de  8 amb folre i manilles de la temporada.El quart i el quint de l’estructura van tornar a demostrar una sintonia espectacular. 

Els Castellers de Vilafranca, per la seva banda, obrien amb un nou 2de9 amb folre i manilles, que van completar sense excessius problemes. A la segona ronda, els verds van desmuntar dos peus de 3de10 amb folre i manilles després de no acabar de trobar-li l’encaix entre els diferents suports. Amb el castell de 10 descartat, els vilafranquins van completar els dos castells bàsics de nou pisos i el pilar de sis. Els Minyons de l’Arboç van estrenar el 3de7 aquesta temporada i el van acompanyar del 4de7 i el 2de6.

Comentarios
Multimedia Diari