Joves de tota la demarcació visiten l'Espai de l'Estudiant de Valls

La 17a edició s'ha encetat aquest matí amb la previsió que demà al migdia es tanqui l'esdeveniment amb prop de 5.000 visitants

19 mayo 2017 16:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Estudiants de tota la demarcació de Tarragona s’estan apropant avui fins a Valls per consultar l’oferta formativa i educativa catalana present a la 17a edició de l’Espai de l’Estudiant, ubicat de nou a la Sala Kursaal. L’esdeveniment, organitzat per l’Institut d’Estudis Vallencs a través del Consorci Prouniversitari Alt Camp/Conca de Barberà, s'ha inaugurat aquest matí i s’allargarà fins demà al migdia.

Durant els dos dies passaran pel recinte alumnes procedents d’una cinquantena de centres de secundària de tota la província per donar un cop d’ull als 48 estands que donen informació sobre els estudis de formació professional a les comarques tarragonines i de l’oferta universitària catalana. També poden fer consultes sobre màsters, estudis de postgrau, estudis artístics, idiomes, estudis a l’estranger o la possibilitat de beques o residències.

«Què vull ser de gran?» és la pregunta que es fa la majoria de nois i noies quan entren per la porta de l’Espai de l’Estudiant. Alguns ho tenen clar, però molts únicament tenen una lleugera idea i tafanegen els estands buscant alguna cosa que els cridi l’atenció.

És el cas del Sergio Gutiérrez, de 17 anys. Actualment està cursant el segon curs del grau mitjà en Mecanització a l’Institut Jaume Huguet de Valls i ara es planteja què és el que ha de fer el curs vinent. «M’agradaria fer algun grau mitjà relacionat amb l’esport per canviar una mica, però la veritat és que estic una mica confús i de moment no veig res que em cridi l’atenció», explica.

En canvi, la Cristina Riscos, de també 17 anys i estudiant de segon de Batxillerat Científic a l’Institut de Constantí, té clar que vol fer Infermeria. «Ara estic mirant quines són les notes de tall a les diferents universitats», assegura.

Entre els diferents estands, un dels que aglomera un número més important de joves és el de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, des d’on la delegada del rector de Comunicació, Noemi Rabassa, destaca dues titulacions de nova implantació cara el curs vinent: el grau d’Enginyeria Biomèdica i el d’Enginyeria de Bioprocessos i Aliments. D’altra banda, també informa d’un nou grau que s’està preparant en anglès, així com el treball que s’està fent per incrementar les ofertes laborals dirigides als estudiants.

Molts també es dirigeixen cap a l’estand dels Serveis Educatius de la Generalitat de Catalunya per resoldre alguns dubtes. «Molts pregunten per les notes de tall que hi ha d’un grau a les diverses universitats catalanes», es destaca des del Departament d’Ensenyament, mentre que els alumnes de 4t d’ESO s’interessen per quina modalitat de batxillerat han de cursar si posteriorment volen fer uns estudis concrets.

Demà, última jornada

El 17è Espai de l’Estudiant tancarà portes demà al migdia, després que durant tot el matí segueixin passant alumnes d’arreu de la demarcació donant continuïtat a l’activitat ja encetada aquest matí. Des del Consorci Prouniversitari Alt Camp/Conca de Barberà, Francesc Xavier Domingo, el responsable de l’organització de l’Espai, valora molt positivament «l’èxit» d’aquesta 17a edició de l’esdeveniment.

Comentarios
Multimedia Diari