Junts per Tarragona condiciona el seu vot als pressupostos de 2020

La formació aposta per ampliar la partida destinada a les entitats i la Guàrdia Urbana i també per incrementar els recursos per a la conservació del patrimoni històric

12 noviembre 2019 09:10 | Actualizado a 12 noviembre 2019 13:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Junts per Tarragona ha condicionat el suport als pressupostos municipals al fet que garanteixin “un major acompanyament humà i econòmic” a la ciutadania i a les entitats de la Tarragona. “Les nostres propostes s’allunyen de projectes faraònics, prioritzem aquelles actuacions encaminades a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha dit el portaveu del partit, Dídac Nadal.

També han demanat un increment de la partida destinada a la seguretat ciutadana i una ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana, així com més dotació per a la conservació del patrimoni històric i més recursos per a l’àrea de serveis socials. L’equip de govern, format per ERC i En Comú Podem, necessitarà el suport d’altres grups per aprovar els comptes.

“A Tarragona tenim centenars d’entitats, un teixit associatiu extraordinari que dona vida a la ciutat i que fa massa temps que espera l’acompanyament i la implicació de l’Ajuntament”, ha indicat Nadal, que ha lamentat la situació en la qual es troben diverses entitats tarragonines. “Moltes d’elles fa anys que esperen un local digne i tenen seriosos problemes amb els tràmits administratius i amb les subvencions econòmiques, les quals s’han reduït dràsticament”, ha assenyalat aquest dimarts en roda de premsa.

A banda han defensat un augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana per tal de crear la figura d’agents de barri, que han de permetre “crear una relació continua de proximitat entre els agents i la ciutadania per vetllar per la prevenció, la seguretat i la convivència”, en paraules de la consellera Cristina Guzmán. A més ha reclamat “la millora de la il·luminació en diferents zones de la ciutat” i la “instal·lació de càmeres de videovigilància” o lectors de matrícula en aquelles zones “on s’ha detectat que són necessàries”.

Per la seva banda, la consellera Elvira Vidal ha explicat diverses actuacions encaminades a fer de Tarragona “una ciutat més amable, més neta i més florida”. En aquest sentit, ha proposat un augment de les partides destinades a millorar l’espai públic per “incrementar el servei de manteniment i neteja dels carrers i places de la ciutat”. Des de Junts per Tarragona també han sol·licitat la dotació econòmica suficient per a elaborar un Pla de Verd Urbà. . “Aquest hauria d’incloure nombroses accions mitjançant la participació ciutadana com són l’ampliació i millora de les zones verdes, un pla d’arbrat per crear espais d’ombra i la plantació d’escocells, entre altres”, ha explicat Vidal

Comentarios
Multimedia Diari