Junts per Tarragona exigeix a l’equip de govern una nova moratòria d’impostos

Qualifica ‘d’absolutament inapropiat’ que aquest dimarts es tornin a cobrar els tributs

04 mayo 2020 16:54 | Actualizado a 04 mayo 2020 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup municipal de Junts per Tarragona ha exigit aquest dilluns a l’equip de govern una nova moratòria d’impostos. ‘És absolutament inapropiat que demà dimarts l’Ajuntament torni a cobrar els tributs fraccionats a la ciutadania quan encara ni tan sols ha finalitzat l’estat d’alarma’, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que ha recordat que es tracta de l’Impost de Béns Immobles (IBI), les escombraries i els vehicles.

El grup municipal també critica que el pagament que s’exigeix a partir d’aquest dimarts inclou part del rebut que no es va cobrar el passat mes d’abril, així com el percentatge d’increment de diversos tributs. ‘Tenint en compte la situació actual, l’augment del 3% de l’IBI s’hauria de suavitzar’, ha manifestat Nadal, que considera incoherent que l’alcalde ‘demani que no es cobrin els lloguers, mesura que considerem necessària, mentre l’Ajuntament cobra i incrementa l’IBI’.

Des de Junts per Tarragona també se sol·licita majors facilitats i l’increment de bonificacions a famílies vulnerables i a sectors econòmics que estan patint les conseqüències de l’actual crisi. ‘Calen mesures urgents que permetin afrontar amb garanties la nova normalitat que vindrà’, ha destacat Nadal.

Urgent desburocratització de l’administració

El grup municipal de Junts per Tarragona també demana a l’equip de govern iniciar de forma urgent la desburocratització administrativa. ‘És imprescindible agilitar els tràmits, sobretot, tenint en compte la situació actual, pel que fa a la gestió dels impostos’, ha subratllat Nadal.

El portaveu de Junts per Tarragona considera inadequat que els contribuents hagin de realitzar nombrosos tràmits per aconseguir la bonificació i/o excepció d’un impost. ‘Si l’Ajuntament ha anunciat aquesta rebaixa o anul·lació, ha de ser el mateix consistori el que directament no cobri l’impost’, ha exemplificat Nadal.

Comentarios
Multimedia Diari