Junts per Tarragona proposa mesures urgents per rescatar el comerç i el sector turístic

El partit que encapçala Dídac Nadal ha fet arribar aquest divendres a l’equip de govern de l’Ajuntament les coses que considera prioritàries

17 abril 2020 15:48 | Actualizado a 17 abril 2020 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup municipal de Junts per Tarragona ha fet arribar aquest divendres a l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona un llistat de mesures urgents per rescatar el comerç de proximitat, el sector turístic així com el de l’hostaleria i restauració, àmbits que s’han vist molt perjudicats com a conseqüència de les mesures extraordinàries decretades per combatre la Covid-19.

Els comerços estan tancats des del dia 14 de març quan es van decretar les primeres mesures de la declaració de l’Estat d’Alarma. Malgrat això “s’han vist obligats a fer front als pagaments ordinaris, esperant unes ajudes o subvencions de l’administració que encara no han arribat. Els petits empresaris, autònoms i emprenedors no poden esperar més. Necessiten una resposta urgent, decidida i valenta de l’administració més propera, l’Ajuntament”, ha declarat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal.

En aquest sentit, des del grup municipal s’ha elaborat una bateria de propostes i mesures destinades a acompanyar i rescatar el sector. “L’Ajuntament ha per protegir el teixit comercial de la ciutat, amb accions directes com exempcions i bonificacions en l’impost de la brossa, Impost de Béns Immobles (IBI) i altres impostos com l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO)”, ha dit Nadal.

D’altra banda cal que el consistori “ofereixi subvencions per pagar el lloguer, no només dels autònoms sinó també dels particulars”. Una de les accions més urgents i necessàries pel comerç local és l’aposta decidida per la conversió digital, “cal que Tarragona fomenti el comerç electrònic amb ajudes i assessorament, amb l’objectiu d’acabar creant una gran plataforma de ciutat, una marketplace de Tarragona, que incorpori el 100% del petit comerç de la nostra ciutat”.

Segons el portaveu de Junts per Tarragona també és imprescindible activar accions immediates al sector del turisme, “cal que Tarragona recondueixi de manera urgent els objectius de promoció turística de la ciutat, per centrar l’interès en un turisme de proximitat”, ha destacat.

Comentarios
Multimedia Diari