Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

L'ACA destina 100.000 euros per adequar 33 km de llera del riu Gaià després de la llevantada del novembre

La setmana passada es van començar les actuacions a Pontils i actualment s'estan duent a terme a Montferri

ACN

Whatsapp
El Gaià, desbordat a la carretera d'Aiguamúrcia després de la darrera llevantada. Foto: Cedida

El Gaià, desbordat a la carretera d'Aiguamúrcia després de la darrera llevantada. Foto: Cedida

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà 100.000 euros en diverses actuacions encaminades a adequar 33 quilòmetres de llera del riu Gaià i del seus afluents per pal·liar els efectes de la llevantada registrada a Catalunya a principis del mes passat. L'episodi meteorològic va provocar cabals extraordinaris en les lleres de la seva conca. Així, durant els propers dos mesos es treballarà en trams no urbans del riu en els termes municipals de Santa Coloma de Queralt, Pontils, Querol, El Pont d’Armentera, Aiguamúrcia, Vila-rodona i Montferri. Durant la setmana passada es van començar les actuacions a Pontils i actualment s’estan desenvolupant a Montferri.

Els treballs consistiran en la retirada, de manera selectiva, de la vegetació acumulada a la llera, la retirada d’arbres caiguts o susceptibles de precipitar-se i la reperfilació morfològica de la llera. Les actuacions, que seran executades per l’empresa pública Forestal Catalana SA, garantiran el lliure flux de l’aigua i minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También