Más de Tarragona

L’ADF de Bonastre fa un control de l’estat dels hidrants i punts d’aigua

Les revisions són importants per ajudar als equips d’extinció en cas d’incendi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els membres de l’ADF controlen l’estat dels punts d’aigua. FOTO: DT

Els membres de l’ADF controlen l’estat dels punts d’aigua. FOTO: DT

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Bonastre va realitzar la revisió de l’estat dels hidrants del nucli històric. L’objectiu és tenir al dia la situació d’aquets punts d’aigua que donen servei als bombers en cas de necessitat. 

Segons s’explica des de l’Ajuntament, la tasca de l’ADF de la localitat també va servir per «recollir les dades necessàries per a comunicar als Bombers la posada en funcionament d’un nou hidrant amb dues preses a la sortida del poble en direccio al camí de Salomó». 

Amb aquestes dades els equips d’extinció poder preparar una actuació d’emergènci en el cas de ser requerits per un incendi.
Precissament aquest dijous es va produïr un incendi forestal a Bonastre que va cremar uns 4.000 m2 de massa forestal. En els treballs d’extinció van participar sis dotacions de Bombers entre els equips de terra i un aeri. 

Les flames van afectar a una zona entre la carretera d’Albinyana i el Camí de la Marquesa. Es deconeixen les causes del foc. El terreny està molt sec i el vent va obligar a extremar les tasques d’extinció.

Feina clau
Per aixó la revisió dels hidrants i els punts de pressa d’aigua pels equips d’extinció resulta clau per ajudar a la tasca d’actuació. En molts casos els bombers en diferents municipis i urbanitzacions  s’han trobat hidrants sense servei quan han acudit a extingir un incendi. 

L’ADF de Bonastre inclou aquesta tasca dintre de les seves actuacions durant l’hivern. Segons han explicat «creiem que ha estat una ona inversió per part de Ajuntament de Bonastre ja que donarà servei a qualsevol actuació que sigui necessaria a ponent del terme».
L’ADF de Bonastre també és una de les impulsores per instal·lar al municipi unes càmares de control que donen imatges permanents de les zones forestals. L’objetiu és que en tot moment pugui controlar-se una posible columna de fum. Com les imatges es poden veure a la xarxa, qualsevol veí pot ser un vigilant del bosc.

Temas

Comentarios