L'ANC omple el Camp de Mart

Un total de 34 personalitats d'àmbits diferents com la cultura, la política, el sindicalisme o el coneixement han realitzat discursos d'un minut explicant perquè volen la independència de Catalunya i com somien un Estat català

19 mayo 2017 21:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Camp de Mart de Tarragona s'ha omplert aquest dissabte al vespre per acollir l'acte convocat per l'ANC, Ara és l'hora. És el principal esdeveniment previ a la manifestació de l'11 de setembre a l'Avinguda Meridiana de Barcelona.

Ha estat un acte polític, però també social que ha comptat fins i tot amb actuacions musicals.

Un total de 37 personalitats d'àmbits diferents com la cultura, la política, el sindicalisme o el coneixement han realitzat discursos d'un minut explicant perquè volen la independència de Catalunya i com somien un Estat català.

En el tram final, cinc parlaments de més durada han tancat l'acte. El darrer ha estat el del president de l'ANC, Jordi Sánchez, que ha afirmat que "estem en el tram final per veure el somni de molta gent, veure el nostre país lliure". "Estem aquí per garantir que el camí que hem fet fins ara no ha estat en va. Ho tenim a tocar", ha reblat. En un discurs optimista, ha fet també una darrera crida a participar a la manifestació de l'11 de setembre a la Meridiana, mostrant-se convençut que les candidatures independentistes guanyaran les eleccions del 27-S.

Abans, Eliseu Climent, un dels fundadors d'Acció Cultural del País Valencià, ha assegurat que "els Països Catalans s'estan descolonitzant", afirmant que el català "viu un bon moment".

Carles Puigdemont, president de l'AMI, ha emfatitzat el paper de la seva entitat en la pluralitat i diversitat en com els diferents municipis reclamen la independència.

Quim Torra, president d'Òmnium Cultural, ha fet un repàs a l'evolució del moviment independentista en els darrera anys i s'ha preguntat "què és el federalisme o la tercera via", i "si ens hem de federar amb Felipe González o José Maria Aznar". "Diuen que la Constitución és la resposta a l'independentisme, quan és l'independentisme que és una resposta a la Constitución", ha afirmat.

També ha intervingut el president del Pacte pel Dret a Decidir a Tarragona, Francesc Xammar, qui ha destacat la importància de les eleccions del 27-S per a l'independentisme.

Al final, el grup Lax'n'Busto ha fet una actuació musical.

 

Comentarios
Multimedia Diari