Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ATM del Camp de Tarragona congela les tarifes del transport públic per al 2018

Preveu tancar l'any amb prop de 20,5 milions d'usuaris, un 5,5% més que el 2016

ACN

Whatsapp
També es mantenen congelades les tarifes per a l'any que ve dels trens de Regionals i de les línies interurbanes d'autobús. FOTO: LLUÍS MILIAN

També es mantenen congelades les tarifes per a l'any que ve dels trens de Regionals i de les línies interurbanes d'autobús. FOTO: LLUÍS MILIAN

El Consell d'Administració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) ha aprovat congelar, per quart any consecutiu, les tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2018. Aquest manteniment de preus s'emmarca en la política de foment d'ús del transport públic i és possible perquè la Generalitat i les administracions consorciades mantenen les seves aportacions al sistema tarifari integrat.

Així, el preu de la T-Mes d'una zona seguirà en els 45,70 euros, la de dues zones en els 71,70 i la de tres zones en els 96,85. La T-10 d'una zona costarà 12 euros com fins ara, la de dues zones 23,75 i la de tres zones 34,15.

Pel que fa el preu de les targetes sense contacte reutilitzables que serveixen per carregar i recarregar els títols de transport del sistema tarifari del Camp de Tarragona, també se n'han congelat les tarifes, que conserven el mateix preu que aquest 2017.

Pel que fa a l'evolució dels viatgers, l'ATM preveu tancar aquest 2017 amb una xifra propera als 20,5 milions, un 5,5% més que el 2016. Des de l'ATM s'indica que, en valors absoluts, això suposa guanyar 1 milió d'usuaris.

Per títols, el T-50/30 ha crescut un 11,37%, mentre el T-MES i T-10/30 ho han fet un 10,66% i un 4,64% respectivament. El títol T-10 recupera viatgers per segon any consecutiu, amb un augment del 10,11% aquest 2017.

Finalment, també es mantenen congelades les tarifes per a l'any que ve dels trens de Regionals i de les línies interurbanes d'autobús que no formen part del sistema tarifari integrat.

A Tarragona ciutat, tarifes també congelades

D'altra banda, el ple de l'Empresa Municipals de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha aprovat aquest dijous al matí un pressupost per a l'any vinent de 14,5 milions d'euros, amb una aportació municipal de 9,2 milions. Les tarifes dels autobusos urbans per al 2018 també es congelaran.

L'EMT preveu incrementar els ingressos en 183.000 euros gràcies a l'augment de viatgers, una tendència a l'alça des del 2016. La presidenta de l'EMT, Begoña Floria, l'ha atribuït a "l'optimització del servei" i a les "millores introduïdes".

Temas

Comentarios

Lea También