L'Agència de Residus signa la venda de la incineradora de Constantí per 23,6 MEUR

L'empresa francesa SARP Industries va presentar l'oferta més elevada i va guanyar la subhasta pública, amb un preu de sortida fixat en 7,37 MEUR

19 mayo 2017 23:52 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, el President-Director General de Sarp Industries, Jean-François Nogrette, i el vicepresident de la companyia, Jérôme Eloy, han signat aquest dimarts el contracte d'adjudicació per a la venda de la incineradora de residus especials de Constantí (Tarragonès). La multinacional francesa va guanyar la subhasta pública en efectuar l'oferta més elevada, per un import de 23,6 MEUR. També van presentar oferta Gestió de Residus Especials de Catalunya, S.A. -13,2 MEUR- i Sertego Servicios Medioambientales, S.L.U - Ecológica Ibérica y Mediterránea, S.A. -10,5 MEUR-. El preu de sortida estava fixat en 7,37 MEUR.

 

Segons ha informat aquest dimarts el Departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, la planta continuarà formant part de la xarxa d'empreses gestores de residus que hi ha a Catalunya i sobre les quals l'administració ambiental fa els pertinents controls d'acord amb les autoritzacions ambientals i la normativa vigent.

 

El primer concurs va quedar desert

Aquest era el segon intent del Govern per desprendre's de la instal·lació, després que el concurs obert al gener del 2013 amb un preu de sortida de 42 MEUR quedés desert. La planta de tractament de residus especials es va posar en funcionament a finals dels noranta, donant resposta a les demandes del sector petroquímic. És única a l'Estat i hi treballen una setantena de persones. És una incineradora que tracta uns residus molt específics i gestiona un volum moderat de tones -unes 30.000 l'any, lluny de plantes similars europees.

 

Crítiques dels ecologistes

Precisament aquest dilluns va tenir lloc una reunió de seguiment de la incineradora de Constantí per donar compte del procés de venda de la planta. Durant la trobada, el president de Mare Terra Fundació Mediterrània i de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET), Ángel Juárez, va denunciar "l'opacitat" del procés i va recordar que la Fiscalia ha admès una denúncia de l'entitat per investigar la venda de la planta.

 

Segons apunta l'entitat ecologista, en el marc de la reunió el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, "va reconèixer que en aquesta nova etapa la incineradora podrà rebre residus de la categoria que està autoritzada a admetre, però sense importar ni la seva procedència ni el número de tones, dos punts que fins ara estaven restringits". A més, segons afirma l'entitat, es va garantir que l'empresa mantindrà la plantilla i que es reforçaran les exigències mediambientals a la companyia adjudicatària.

Comentarios
Multimedia Diari