L’Ajuntament d'Alcanar recull firmes per defensar el sector cítric

El consistori pretén pressionar l’Estat i la Unió Europea perquè aportin solucions davant la crisi que està sofrint la pagesia canareva

27 enero 2019 16:07 | Actualizado a 27 enero 2019 16:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcanar recollirà signatures per posar pressió a l’Estat i la UE davant la crisi dels cítrics a les Terres de l’Ebre. 

La Junta de Govern local d’Alcanar ha acordat per unanimitat engegar una campanya institucional de recollida de signatures per instar al govern espanyol i a la Unió Europea perquè extremin la vigilància i impulsin les mesures necessàries per a pal·liar els efectes de la crisi del sector. 

Des de l’ajuntament recorden que la davallada de preus està provocada, en gran mesura, per les conseqüències del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països de l’Àfrica Meridional. 

El consistori anunciarà els punts de forma a la campanya i informarà la ciutadania sobre els diferents punts de recollida de signatures la setmana vinent. 

L’Ajuntament, en col·laboració amb el sector citrícola canareu, ja ha organitzat dos mobilitzacions per posar el crit d’alerta en questa situació davant els mitjans de comunicació i les administracions supranacionals. La última, just el passat dilluns dia 21, quan vora un miler de persones es reunien al municipi. En paral·lel també es van mobilitzar Santa Bàrbara i l’Aldea, i una vintena de municipis del País Valencià. 

Paral·lelament, l’ajuntament d’Alcanar ha mantingut diferents trobades amb representants de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i del Senat Espanyol per a vehicular les demandes del sector. 

Comentarios
Multimedia Diari