Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de Cabra del Camp es fractura i entra en situació de crisi

Castañón es manté a l´alcaldia després que la Secretaria anunciés dimecres que la moció de censura contra l'alcalde presentada per CiU i dos membres de Cabra en Comú no prospera

Montse Plana

Whatsapp
Sessió plenària de l´Ajuntament de Cabra celebrada dimecres al vespre. Foto: M.Plana

Sessió plenària de l´Ajuntament de Cabra celebrada dimecres al vespre. Foto: M.Plana

Durant les darreres setmanes el consistori de Cabra del Camp s’ha convertit en un polvorí. Després de la fractura generada amb la presentació d’una moció de censura contra l’alcalde el 21 d’agost, l’última notícia és que Cabra en Comú manté l’alcaldia amb Miguel Castañón al capdavant, però en minoria, amb tan sols tres dels nou regidors de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, a l’oposició es queden els quatre regidors de CiU, a més a més de José Pablo Santolaya i Salvador Pérez, de Cabra en Comú. Tots dos segueixen formant part de l’agrupació, però han estat relegats de les seves regidories.

Va ser a la sessió plenària celebrada dimecres al vespre que es va donar a conèixer la reorganització del cartipàs. El punt més important, però, va ser l’anunci que la moció de censura presentada contra l’actual alcalde per part de CiU i dos regidors de Cabra en Comú no prospera.

La Secretaria es basa en l’article 197 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, i anuncia que la moció no reuneix el suficient suport i que, per tant, «no procedeix».

El silenci de l’oposició durant la breu sessió plenària va deixar entreveure la sorpresa. «No ens esperàvem que la moció no prosperés», explicaven ahir José Pablo Santolaya i Salvador Pérez.

Així mateix, asseguren que es presentarà un recurs «per poder desencallar la vida municipal». «L’article parla de ‘partit polític’, però Cabra en Comú és una ‘agrupació’», destacaven.

Per la seva banda, l’alcalde de Cabra, Miguel Castañón, qualificava la sessió plenària de dimecres de «triomf de la democràcia i les urnes». «Quan s’agafa el camí de la traïció, s’han d’assumir les conseqüències», destacava.

Tot i això, tots dos regidors asseguren no ser ‘trànsfugues’. «No ens hem passat a l’oposició. Seguim sent de Cabra en Comú i volem tirar endavant el mateix programa. El problema rau amb l’alcalde», afirmen.

La possibilitat d’algun tipus de negociació per evitar fer més gran la crisi interna generada a l’Ajuntament de Cabra queda descartada per totes dues parts. En aquest sentit, Salvador Pérez, el regidor que la moció proposava com a alcalde, explicava ahir que no es negociarà amb Castañón, «sinó que treballarem perquè les coses canviïn a l’Ajuntament».

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También