L’Ajuntament de Constantí aprova una moció contra l’aplicació de l’article 155

Aquest dimecres en una sessió plenària convocada amb caràcter extraordinari i urgent.

26 octubre 2017 10:02 | Actualizado a 26 octubre 2017 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Constantí va aprovar aquest dimecres 25 d’octubre una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol i de suport a les institucions d’autogovern de Catalunya, en una sessió plenària extraordinària i urgent.

Inicialment en l’ordre del dia es plantejaven dues mocions, la que presentaven conjuntament els grups municipals d’ERC, PDeCAT i ICV per “aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya”, i una altra moció que presentava el grup municipal del PSC amb el títol: “Encara hi som a temps: eleccions!”.

Finalment, aquests grups municipals van poder arribar a un consens respecte als acords de la primera moció, i el PSC va retirar la seva proposta per donar suport a la primera moció. Va ser aprovada amb els vots favorables del PSC, ERC, PDeCAT i ICV, i el vot contrari del regidor del PP.

Des del grup municipal d’ERC es va defensar aquesta moció al·legant que “davant de la proposta de diàleg, la resposta del govern espanyol ha estat la repressió” i va afegir que “l’aplicació d’aquest article 155 va contra l’eliminació de les institucions i la democràcia, i aniquila les institucions democràtiques catalanes igual que fa 300 anys.”

Des del grup municipal del PSC es va reiterar que “no volen l’aplicació de l’article 155, ni tampoc l’ús de la violència”. La solució, segons el PSC, passa per la convocatòria d’unes eleccions per part del president de la Generalitat”.

El grup municipal d’ICV va donar suport a la moció al·legant que “l’aplicació de l’article 155 és una ofensiva autoritària contra l’autonomia de Catalunya”.

Per la seva banda, des del grup municipal del PDeCAT es va deixar clar que “l’aplicació del 155 és un pas enrera, després de 40 anys de democràcia”.

El regidor del PP, que va votar en contra de la moció, va justificar aquest vot contrari afirmant que “la moció es basa en mitges veritats”. Segons el PP, “No es pot parlar de voluntat de diàleg, quan aquest es basa en un xantatge per part del govern de la Generalitat”.

Comentarios
Multimedia Diari