Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

L'Ajuntament de Constantí presenta el nou cartipàs municipal

Un total de 5 cares noves s'estrenaven com a regidors en una sessió que va servir per donar compte de la delegació de les competències en favor dels càrrecs electes de l'equip de govern

Redacció

Whatsapp
Imatge del ple celebrat el dimarts passat a Constantí, on s´estrenaven un total de cinc nous regidors.  Foto: Premsa Contantí

Imatge del ple celebrat el dimarts passat a Constantí, on s´estrenaven un total de cinc nous regidors. Foto: Premsa Contantí

L’Ajuntament de Constantí ha celebrat aquest dimarts, 7 de juliol, el primer ple del mandat municipal després de la constitució del nou consistori el passat 13 de juny. Un total de cinc cares noves s’estrenaven com a nous regidors al plenari municipal en una sessió que entre d’altres qüestions va servir per donar compte de la delegació de les competències en favor dels càrrecs electes de l’equip de govern.

Després de l’acord de govern al qual van arribar PSC i Units pel Canvi, la distribució de les àrees de govern ha quedat de la següent manera: l’alcalde, Óscar Sánchez, es farà càrrec de les àrees de Governació, Seguretat, Urbanisme, Promoció Turística, Relacions amb el Polígon Industrial, Comunicació i Noves tecnologies. La primera tinenta d’alcalde, Dolors Fortuny, encapçalarà les àrees d’Ensenyament, Serveis Socials, Cultura i Patrimoni, Formació i Promoció Econòmica, i Serveis Socials; el segon tinent d’alcalde, Federico Díaz, gestionarà les àrees d’Ocupació, Habitatge i Esports; Vicenç Maceira; el tercer tinent d’alcalde gestionarà les àrees d’Hisenda i Patrimoni, Serveis i Obres Municipals, Neteja Viària i Recollida Selectiva, Entorn rural i Agricultura.

Pel que fa ala resta de regidories, Jordi Pérez es farà càrrec de les àrees de Recursos Humans, Medi Ambient, Parcs i Jardins i Immigració, mentre que Meritxell Cano assumirà les regidories de Festes, Joventut, Dona i Gent Gran, Associacions i Entitats, i Sanitat i Salut Pública.

El Ple d’aquest dimarts també va servir per donar compte del nomenament dels membres de la Junta de Govern Local, òrgan delegat que es reunirà el primer i el tercer dimarts de cada mes, que a més de l’alcalde estarà formada pels regidors Dolors Fortuny (PSC), Federico Díaz (UPC), Vicenç Maceira (PSC) i també pel regidor del PP, Javier Carrión.

El règim de sessions dels plens municipals, que es va aprovar amb l’abstenció del grup municipal d’ICV, va establir la celebració d’un ple ordinari el segon dijous de cada mes senar a les 20 hores, una qüestió que va obrir novament el debat sobre la necessitat d’aprovar un nou Reglament Orgànic Municipal, un compromís al qual es van adherir tots els grups municipals amb representació al consistori.

La comissió especial de comptes, l’òrgan que s’encarrega d’examinar i estudiar els comptes anuals del consistori, estarà formada per la totalitat dels regidors/es que componen la corporació, sota la presidència de l’alcalde.

Les retribucions

Finalment, el punt que va despertar més polèmica va ser el règim de dedicació dels càrrecs electes, que va fixar la retribució dels representants del consistori. D’acord amb la proposta que es va aprovar al Ple, l’alcalde, que tindrà un règim de dedicació exclusiva, percebrà una retribució de 28.000 euros bruts anuals. Hi haurà 5 dedicacions parcials (una del 50 % i quatre del 35 %).

La retribució total de l’equip de govern disminueix en un 8,6 %. La polèmica va venir motivada per l’augment de la retribució per assistència a la Junta de Govern local, que passa a ser de 125 euros per sessió. Aquest punt va ser aprovat amb 7 vots favorables (PSC, UPC i PP) i 6 vots en contra (ERC, CIU i ICV).

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También