L´Ajuntament de Querol reclama que la C-37 sigui arranjada

El municipi demana que es reprengui el projecte redactat el 2010 per Territori on es preveien diferents actuacions per millorar la via

19 mayo 2017 22:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant la degradació continuada del paviment de la C-37 entre el Pont d’Armentera i Querol, l’Ajuntament d’aquest últim municipi reclama que la carretera sigui arranjada. Amb una amplada d’entre 5 i 6 metres, alguns punts del ferm presenten desgast, fet que fa augmentar la sinistralitat de la via.

Per fer front als problemes d’aquesta carretera que uneix Alcover (Alt Camp) amb la Vall d’en Bas (la Garrotxa), ja l’any 2010 el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va presentar un projecte d’arranjament d’aquest tram de la C-37.

Així, amb un import de 2 milions d’euros, Territori adjudicava unes obres que s’havien d’iniciar el segon trimestre del 2011 amb un termini d’execució de sis mesos. El projecte preveia actuacions com el reforçament del ferm, neteja i formació de 19,5 quilòmetres de cunetes de formigó de més d’un metre d’amplada, la millora de les barreres de seguretat, així com la reposició de les marques viàries i de la senyalització vertical.

El projecte, però, va ser aturat, segons s’explica des de l’Ajuntament de Querol, «arran de la contenció pressupostària de la Generalitat de Catalunya». Durant aquests cinc anys, la situació de la carretera ha seguit empitjorant i és per això que Querol reclama que la via sigui arranjada.

A més a més, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Pijoan, es fa ressò del pas freqüent de camions de gran tonatge per aquesta via i la perillositat que això comporta per la seguretat viària. «Són vehicles que fan rutes internacionals. Vénen de l’interior de Catalunya i es dirigeixen cap al Camp de Tarragona. Podrien passar per Santa Coloma o Vilafranca, però el GPS els dirigeix cap a la C-37», explica Pijoan.

La carretera, sinuosa i estreta, crea situacions de perill i, sobretot, en alguns dels revolts més tancats. Davant la situació, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Querol va aprovar el mes de març sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat i als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya l’arranjament de la C-37. D’aquesta manera, es pretenia recuperar les actuacions previstes en l’anterior projecte.

Després d’haver mantingut una reunió, els Serveis Territorials s’han compromès a realitzar algunes millores. «Des de Querol ho valorem positivament, tot i que el que seguim reclamant és una millora completa i no accions puntuals», destaca el regidor d’Urbanisme. A més, també es demana que la via compti amb senyalització prèvia de la sinuositat de la carretera.

Comentarios
Multimedia Diari