L'Ajuntament de Sarral edita la documentació medieval del municipi

L'obra, de Jaume Felip, es presentarà diumenge

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sarral, història i privilegis (segles XII-XVI) és el títol del llibre dedicat a aquesta població de la Conca de Barberà per part de l’especialista en història medieval montblanquí Jaume Felip Sánchez, autor d’obres com Llibre de privilegis, concòrdies i cartes reials de la vila de Montblanc. El volum, editat per l’Ajuntament de Sarral i amb el suport de la Diputació de Tarragona, serà presentat aquest diumenge 19 d’abril, en un acte a la sala de plens Josep Puig Torné de la Casa de la Vila recentment rehabilitada.

 

Una tasca ingent

La feina del reconegut historiador i divulgador montblanquí ha consistit a analitzar detalladament la majoria de documentació oficial entre els segles XII i XVI del municipi conquenc, una documentació que es troba majorment a l’Arxiu Reial de Barcelona i a l’Arxiu Arxidiocesà de Tarragona. D’aquesta manera, es tracta, sens cap mena de dubte, de l’aportació més gran al coneixement dels fons documentals de Sarral.

El volum, de més de 500 pàgines, conté gairebé 400 documents degudament resumits. A més a més, compta amb un estudi introductori original que, per primera vegada, permet entendre amb continuïtat i rigor històric els esdeveniments més importants que van afectar la vila de Sarral des de l’època de la reconquesta cristiana i poblament, a les acaballes del segle XI, fins a l’època de l’emperador Carles o del rei Felip I, ja en ple segle XVI.

L’expansió del poble i l’emmurallament, els privilegis concedits, la dependència dels senyorius, la voluntat de ser Vila Reial, els estralls de les guerres o les disputes amb els pobles veïns són només alguns dels elements recurrents en aquest llibre que està a cridat a marcar una fita històrica en la divulgació del passat sarralenc com a notable vila medieval catalana.

Comentarios
Multimedia Diari