L'Ajuntament de TGN, 'decebut i preocupat' perquè els PGE no aporten res als Jocs

El consistori reclama el 'compromís' del govern espanyol amb l'esdeveniment que s'ha de fer al 2017 (àudios)

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Javier Villamayor, alcalde en funcions de Tarragona i regidor responsable dels Jocs Mediterranis, s'ha mostrat aquest migdia "decebut i preocupat" pel fet que els PGE que el govern espanyol ha presentat pel 2016 no destinin cap partida a l'esdeveniment que s'ha de fer al 2017. El consistori esperava la part d'inversió que li pertoca a l'estat espanyol, més de 14 MEUR, i ha reclamat el seu "compromís". Malgrat això, ha assegurat que l'error "té remei", i que veuen "amb bons ulls" l'esmena que el PP tarragoní vol presentar per aconseguir aquesta partida. Així mateix, ha assegurat que tenen un "pla B" i que la decepció no resta energia a l'equip que es dedica a l'organització de l'esdeveniment.

El consistori tarragoní ha quedat ben sorprès davant la no existència d'una partida pressupostària destinada als Jocs Mediterranis del 2017, i ho ha atribuït a un "oblit voluntari o fortuït". Així mateix, ha demostrat esperança de cara a posar-hi remei i a aconseguir una quantitat específicament dirigida a fer les millores necessàries per celebrar l'esdeveniment. Villamayor ha recordat que els 14 MEUR que reclamen han de servir per a la rehabilitació del camp del Nàstic, l'arranjament de la pista d'atletisme de Camp Clar i la construcció del centre aquàtic.

L'Ajuntament de Tarragona ha volgut també enviar un "missatge contundent" al govern espanyol, que en altres esdeveniments similars ha tingut un paper més actiu en les inversions. El regidor ha mencionat els Jocs Mediterranis d'Almeria 2005, en els quals l'estat espanyol va invertir 30 MEUR per l'estadi. A més, ha incidit, els PGE presentats ahir destinen 1,5 MEUR a la ciutat de Sant Sebastià, una de les capitals europees de la cultura del 2016. Amb això, ha dit Villamayor, el govern espanyol demostra un "compromís evident" en un esdeveniment d'abast internacional. "Només reclamem la mateixa sensibilitat política amb el nostre esdeveniment, també internacional", ha manifestat, i amb el qual "no representem només la ciutat de Tarragona, sinó el conjunt del moviment olímpic espanyol".

 

Esmena conjunta

Malgrat estar "decebuts i preocupats", Villamayor ha insistit que no estan "resignats" i que veuen "amb bons ulls" l'acció anunciada per Alejandro Fernández de presentar una esmena que incorpori als PGE una partida pels Jocs Mediterranis. Per tot plegat, ha demanat a la resta de grups parlamentaris amb presència al Congrés que "recolzin amb una posició única i sense fissures la reivindicació a l'estat d'aquesta inversió" fent una "política en majúscules".

 

Un "projecte d'estat"

Pel responsable dels Jocs Mediterranis, la inversió és "necessària, proporcionada, racional, fonamentada en un retorn social evident i amb visió de llegat". "No entenem que parlem de si està signat o no -el suport del govern espanyol-", ha insistit el regidor. Aquest és "un projecte d'estat", ha aclarit, ja que aquest forma part del comitè organitzador, i "ara és el moment en què l'estat ha de visibilitzar el seu compromís". Per tot plegat, esperen que l'esmena sigui acceptada i s'incorpori a l'avantprojecte de llei de pressupostos la desitjada partida pels Jocs Mediterranis.

 

Altres projectes tarragonins

Villamayor ha celebrat que, dins d'una partida genèrica de rehabilitació i millora d'estacions, els PGE contemplin 6 MEUR per millorar l'accessibilitat de l'estació de tren de Tarragona, així com s'ha mostrat satisfet amb els 187 MEUR d'inversió del Corredor Mediterrani. A l'altra cara de la moneda s'ha referit a les obres de l'A-27, i ha lamentat que la petita inversió que hi destinen els comptes no permeti assolir l'objectiu d'arribar fins a Montblanc. Així mateix, s'ha mostrat altre cop "decebut i preocupat" amb la manca d'inversió pel mercat central de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari