Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de TGN vol impulsar la marca de "ciutat mediterrània de la història viva

Fernández aposta perquè la promoció estigui lligada a la col·laboració público-privada

ACN

Whatsapp
Pla obert del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, assegut entre els regidors José Luis Martín i María Isabel Negueruela, en la roda de premsa sobre la Marca Tarragona del 22 de febrer del

Pla obert del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, assegut entre els regidors José Luis Martín i María Isabel Negueruela, en la roda de premsa sobre la Marca Tarragona del 22 de febrer del

El desenvolupament de la Marca Tarragona ha esdevingut una de les prioritats de legislatura del nou govern municipal de la ciutat. El regidor de Presidència i Estratègies de Ciutat, Alejandro Fernández, ha explicat aquest dilluns que el comitè creat per a l’impuls de la marca de ciutat té previst definir aquest any el seu pla estratègic. Fernández ha insistit que la promoció de Tarragona ha d’estar lligada a la col·laboració público-privada i a un posicionament competitiu basat en el concepte de “ciutat mediterrània de la història viva”. El regidor popular ha defensat que el projecte de marca és “fonamental” perquè suposarà un benefici per a les polítiques econòmiques i socials.

Fernández ha afirmat que el debat sobre l’impuls de la Marca Tarragona està “àmpliament superat” i ha defensat que, en un context de competència entre ciutats, les que es posicionin millor “tenen les de guanyar”. “Si aconsegueixes que el projecte de marca de ciutat funcioni i guanyes, tindràs més feina, més benestar, més activitat econòmica, més política social i més recaptació”, ha assegurat aquest dilluns el primer tinent d’alcalde.

Alejandro Fernández ha recordat que el projecte pivota sobre cinc grans pilars: el patrimoni romà lligat a la història, els museus o Tàrraco Viva; l’essència mediterrània relacionada amb el clima, la platja, el marc, la cultura popular, les festes o els castells; el clúster petroquímic, la universitat i el port; el concepte de ciutat autèntica, i el de terra d’oportunitats, entre els quals destaquen projectes com els Jocs Mediterranis o el de les ‘smart cities’.

El regidor ha exposat que la ciutat s’ha de posicionar a nivell competitiu posant en valor que és la “ciutat mediterrània de la història viva”. En aquest sentit, ha avançat que el Comitè Marca Tarragona es reunirà per primer cop aquest 2016. A la primavera, ha detallat, es presentaran dos estudis de mercat, es fixarà el posicionament de la marca i s’aprovaran els calendaris i l’inici dels treballs del pla estratègic, que s’espera aprovar en una segona trobada a la tardor. El projecte disposarà enguany d’un pressupost de 60.000 euros.

Fernández ha considerat que el comitè -integrat per representants del govern, dels grups municipals i per representants d’agents com la URV, veïns, comerciants, Cambra de Comerç, hotelers o restauradors- permetrà “resoldre una de les mancances seculars que ha tingut la promoció de Tarragona, que és la cooperació público-privada”. Segons el regidor popular, “els diferents instruments que ha tingut Tarragona en matèria de promoció, no han acabat de funcionar en aquest sentit”.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También