Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament de Tarragona inicia el procés sancionador contra les entitats amb pisos buits a la ciutat

Menys de la meitat han contestat el requeriment del consistori per accedir als habitatges i destinar-los a lloguer social

ACN

Whatsapp
L'Ajuntament multarà als propietaris dels pisos buits amb sancions de 90.000 euros. L.Milian

L'Ajuntament multarà als propietaris dels pisos buits amb sancions de 90.000 euros. L.Milian

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat, aquest dijous, que començarà a multar aquelles entitats que tenen pisos buits a la ciutat amb sancions de fins a 90.000 euros. Així ho ha avançat la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, que ha remarcat que ja fa gairebé un mes que van enviar un requeriment a una trentena d'entitats perquè els facilitessin una persona de contacte per poder accedir a aquests habitatges i destinar-los a lloguer social. A hores d'ara, i tenint en compte que el termini per respondre era de deu dies, han contestat menys de la meitat. Es tracta de tres entitats bancàries i nou filials immobiliàries. "Amb totes les que no s'hagin posat en contacte amb nosaltres entrarem ja al procés sancionador", ha sentenciat la regidora.

Santos ha detallat que les entitats financeres que han respost de manera positiva han estat Bankia, BBVA i La Caixa, a més de diverses de les seves filials immobiliàries. Ara, ha exposat, estan acabant d'actualitzar el llistat de pisos –que han de portar dos anys desocupats i que es podran destinar a lloguer social durant tres anys– per tal de començar a fer les inspeccions com més aviat millor.

Cal recordar que, segons el Registre d'Habitatges Buits de la Generalitat de Catalunya, a Tarragona n'hi ha uns 1.200 de diverses entitats, dels quals uns 300 tenen condicions d'habitabilitat i, d'aquests, 173 disposen de cèdula d'habitabilitat.

Justament aquests últims són els que el consistori vol començar a inspeccionar, per solucionar la manca d'habitatges socials que hi ha a la ciutat Tarragona. Des de l'Ajuntament s'ha reservat una partida de 100.000 euros per adequar i fer reformes en aquests pisos. Els encarregats de revisar els habitatges seran tècnics contractats a través d'un pla d'ocupació durant un període d'entre sis i nou mesos.

Per cert que les sancions de l'Ajuntament de Tarragona seran paral·leles a les que ha començat a aplicar la Generalitat, que des de l'1 de març obliga a pagar un impost a les entitats financeres i grans tenidors de pisos desocupats.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También