L'Ajuntament de Tarragona permetrà la instal·lació de centres de culte en zones industrials i comercials

Els equipaments projectats en àrees residencials s'hauran d´instal·lar preferentment en edificis exclusius i requeriran d'un pla especial

19 mayo 2017 19:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

l plenari de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres aprovarà una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per regular la implantació de nous centres de culte. La mesura permetrà instal·lar equipaments religiosos a les zones d’activitat econòmica -de tipus industrial o comercial-, un supòsit que l’actual normativa no contempla. Pel que fa a les zones residencials, els centres de culte s’hauran d’instal·lar preferentment en edificis exclusius i requeriran de la tramitació d’un pla especial que en justifiqui la ubicació. El regidor de Territori, Josep Maria Milà, ha destacat a l’ACN que la proposta permetrà implantar equipaments en indrets que fins ara estaven “condicionats”, alhora que aconseguirà “racionalitzar” i “donar facilitats” a les propostes de les confessions religioses perquè “no hi hagi discriminació”. La modificació del POUM requerirà de l’aprovació definitiva de la Comissió d’Urbanisme.

La modificació del POUM que l’equip de govern (PSC-PP-UDC) portarà al plenari de divendres ja ha superat el tràmit de la comissió informativa municipal, on també va rebre el suport de CDC. La nova regulació es va aprovar inicialment l’abril del 2013 -aleshores amb el suport de CiU, l’oposició del PP i les reticències d’ICV-EUiA-, però es mantenia aturada des del març de l’any passat amb la voluntat d’assolir un major consens entre els grups municipals. 

El text pretén regular les condicions d’implantació de nous centres de culte a la ciutat en l’àmbit residencial i obrir la porta a la ubicació en zones d’ús industrial i terciari, que l’actual planejament urbanístic no preveu. En aquest segon supòsit, el document preveu que es pugin implantar centres de culte sense cap altra limitació que la que ja estableix la legislació sectorial en aquesta matèria. 

Pel que fa als nous centres de culte en zones residencials, requeriran de la tramitació i aprovació d’un pla especial que justifiqui la idoneïtat de l’emplaçament, “a fi que encaixin en el teixit urbà i per tal d’evitar problemes innecessaris que afectin a la normal convivència ciutadana”, ha apuntat Milà. En aquest cas, l’activitat dels centres de culte s’haurà d’implantar en un edifici exclusiu. 

Excepcionalment, s’admetrà la instal·lació de nous centres de culte en edificis que no es destinin íntegrament a l’ús religiós, sempre que es justifiqui la impossibilitat de fer-ho en un edifici d’aquest tipus dins de l’àrea a la qual ha de donar servei i es compleixen una sèrie de condicions, entre les quals hi ha la de disposar d’accessos independents des de l’exterior. 

Segons el regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, el consistori té diverses demandes no formals de diverses confessions religioses per obrir nous centres de culte “a curt i a mitjà termini”. L’església mormona té llicència d’obres per edificar un nou centre en un solar de la seva propietat, tot i que està a l’espera de tramitar el permís executiu. El consistori preveu que testimonis de Jehovà, evangelistes i musulmans també puguin concretar nous projectes a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari